Vinterdesignen borta

Så, då kastades vintern ut här från bloggen. Ska väl fixa den snyggare när jag har tid och lust, tills dess får det se ut sådär. Typ som förut med andra ord.

Biverkningar och dåligt humör

Dagen startade åt helvete. I 4 månader har jag tagit min medicin mot epilepsin. Den första månaden var skitjobbig på grund av alla biverkningar. Den västa biverkningen var att jag var konstant yr och vinglade omkring som en alkis, så jag kunde inte gå i skolan eller nåt sånt. Det har varit lugnt sen dess. Tills idag.
 
När jag vaknar och går upp känner jag mig jätteyr. Jag trodde det var för att jag var trött, så jag gick ut i köket för att dricka något. Då ramlar jag in i kylskåpet och slår i huvudet. Kul. Inser ganska snabbt att det måste vara medicinen, så jag går till toan för att sedan sova lite till. Sätter mig halvt utanför toasitsen och dör nästan av en hjärtattack. Efter det, när jag ska lägga mig, river jag ner hela skynket och linan framför sängen (vi har ingen sovrumsdörr). Så, nu var den trasig också. Livet är inte på min sida idag.
 
Inte nog med det så känner jag mig superdeppig. Vet inte varför, men jag är fruktansvärt nedstämd. Går runt i lägenheten och känner mig apatisk. Inte ens Ellen show är roligt.
 
Dock kom posten precis, och mina skor till studenten har kommit. Och jag fick även brev från specialisttandvården, så nu ska jag ÄNTLIGEN få byta ut mina mjölktänder och få proteser istället. Jag har tjatat på att få det gjort i flera år nu!

POLAND BABY

Jag fick en plats! Mitt namn blev draget! Nu behöver jag inte ha ont i magen längre för det är helt säkert att jag får åka med. Har velat åka till Auschwitz-Birkenau i stort sett hela mitt liv.
 
Well, vi åker den 5 mars. Kommer hem 9 mars. Jag åker med ett gött gäng, med undantag från vissa, men det ska nog bli bra ändå. Vi blev 6 st från min klass som fick platser så då är man med några man känner i alla fall! ÅÅÅH VAD JAG LÄNGTAR! Det blir mycket resande i mars, hehe :D

Pure love

 
Har köpt en vårjacka. Hoppade på army-trenden. Älskar det!

Styrkepass

 
Gick upp tidigt imorse, på min lediga dag, för att en hantverkare skulle komma hit och justera elementen. När han inte kom på tiden som var avtalad så gick jag till gymmet istället och tog ett styrkepass, armar + mage. Känner mig duktig!
 
Eftersom jag var på gymmet igår och sprang på bandet så ville jag inte göra det idag också. Det är onödigt att skada sig det första man gör när man drar igång igen. Benhinneinflammation? Nej tack! Så jag får varva löpträningen med styrka. Satsar på att vara fit inför studenten, och på att kunna springa kretsloppet. Det stora målet (som dock ligger längre fram) är att springa Göteborgsvarvet.
 
Jag känner redan nu att jag mår mycket bättre i kropp och sinne! Det är såååå skönt att inte röka! Jag orkar mer, sover bättre, luktar gott och känner smaken på maten. Alla som röker borde fimpa för gott!

Allt inför studenten klart

Så, då var studentklänning, skor och mössa klart. Och jag har betalat för flaket. Det enda som är kvar nu är att betala studentfesten, men det gör jag efter London. SÅ SKÖNT! Och ett plus är att jag slipper allt det där med balen också. Bästa beslutet nånsin! Har ju redan varit på en bal (astråkig) så varför utsätta mig själv för en till? Och förlora massa pengar på det?
 
Well, här har ni hur jag ska se ut på studentdagen, den 5 juni 2013.
 
 

Mattias Klum och barnarbete

Vet inte alls vad motivationen kom ifrån, men här sitter jag i alla fall och råpluggar. Är snart klar med en artikel om Mattias Klum i Fotografisk bild, och snart är jag också klar med reportaget om barnarbete i Historia. Grym är jag!
 
Jag gillar egentligen inte Mattias Klum så mycket. Tycker han verkar vara en riktigt vidrig person (efter vad jag har sett på tv i program han medverkar i). Visst, han tar fina bilder och sådär. Orginella. Men som person verkar han vara en dryg surgubbe. Och det gillar jag inte!
 
Barnarbete däremot tycker jag om! Nä, det gör jag inte. Men det är spännande att läsa om. Håller just nu på att jämföra barnarbete under industrialiseringen med barnarbete i nutid.

LONDON BABY

Har suttit hela dagen och väntat på mina kära vänner Jerry och Philip för att vi ska kunna beställa våran resa. Jag har suttit fram och tillbaka på alla flygbolags hemsidor och letat fram det allra billigaste alternativet för oss. Så, nu sitter jag här, med Simon som gör kaffe, och snart kommer J & P för att få det hela gjort.
 
FAN VAD SKÖNT DET SKA BLI! Och vi ska ha superroligt! Alla har varit där innan, utom Jerry då, så vi får ju göra det turistiga också. Men jag ser mest fram emot bra shopping, god mat, lokala pubar och trevliga promenader. Jag behöver åka på den här resan. Det kommer nog ge mig orken att klara av resten av terminen också!
 
Här kommer två (varav den första är extremt oattraktiv och felvänd) bilder från senast vi var i London.
 
 
 
(och om ni undrar så åker vi vid påsk)

Lägenhetssnack

Ännu en gång sitter jag i min soffa, medans hela lägenheten vibrerar av basen från lägenheten under, där låten "Diamonds" med Rihanna spelas. Jag förstår inte att dom inte tröttnar på den låten?! Wellwell, man får väl bara gilla läget. En dag kanske jag vill spela samma låt dag ut och dag in på högsta volym och då är det deras tur att gilla läget.
 
Haha, känner mig som en surkärring men det är jag inte egentligen. Klart dom får spela musik! Det är ju inte sent på natten i alla fall, så det får man ju vara glad för!
 
Idag har jag tvättat. Astråkigt. Jerry var här också, och vi smed lite planer. På lördag händer det grejer, hehe :D Borde egentligen ringa hyresvärden för det är fortfarande en del saker som inte riktigt funkar som dom ska. En sladd i köket som någon (troligen förra ägaren) har svetsat ihop på ett vääääldigt farligt sätt. Sen vill vi ha våran parkering utmärkt, för vi betalar ändå för den men ändå så är det alltid någon som står där. Speciellt när vänner/familj kommer hit och behöver parkeringen. Fett irriterande! Och sen är det där vi har sängen. Vi behöver ett eluttag där, och det har vi blivit lovade. Det skulle fixas i januari. Tror att januari snart är slut, eller har jag fel? Jaja, tar tag i det nån annan dag. Orkar inte nu haha.
 
 

Bloggar på begäran från Nathalie Kåhlström

Hejhej bloggeeen! Sitter i skolan just nu, har håltimme. Hittade en tia i plånboken! HELT OTROLIGT! Så nu har jag druckit en powerking. Nu ska jag fortsätta ha håltimma. Puzzpuzzzz


Rökfri dag 3

Känner mig uppblåst! (gör mig till lite på bilden, men så känner jag mig). Fast röksuget är icke-existerande vilket är skönt. Det värsta är ju över och nu blir det bara lättare och lättare. ÄR SÅ GLAD ATT JAG ÄR FRI!
 

Välgörenhet woho!

Jag har ju som ni vet epilepsi, vilket är en av MÅNGA hjärnsjukdomar som drabbar oss människor. Ni kanske tror att man vet mycket om hjärnan, men det är så fel som det kan bli! Och för att kunna lära sig mer så är forskarna beroende av våra pengar. Därför har jag valt att samla in pengar till hjärnfonden via tradera-auktioner. Alltså, jag säljer några plagg, och alla pengar jag får in går direkt till hjärnfonden. Bra va? Jag vill ju att de som i framtiden blir sjuka ska ha bättre förutsättningar än mig.
 
 
Så, gå in och ta en titt i alla fall på mina auktioner! Kanske känner du någon annan som skulle vilja ha nåt av det jag säljer? Du behöver inte köpa det till dig själv. Och sprid gärna om ni har lust! (klicka på bilden för att komma till auktionerna, annars finns länken här: http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=2901040)

Rökfri dag 1

Har blivit frälst. Kan inte ens beskriva hur glad jag är att jag läse boken som jag får så länge sen fick av min pappa. Nu har jag varit rökfri en dag. Och jag är inte ens sugen. Vill ni veta varför? För boken har skalat av alla hjärntvätt från min hjärna. Nu är det bara förnuftet som finns kvar. LÄS DEN!
 

It's easier to forgive an enemy

Tänker lite på människor. Människor som på olika sätt har skadat mig. Och hur mycket jag önskar att jag aldrig någonsin hade träffat dom. Vissa av dom kommer jag aldrig kunna förlåta.
 
Är så HIMLA glad att jag har haft det lugnaste året (2012) på länge! Allt tackvare skilsmässan med familjen T. Det bästa jag har gjort i mitt liv. Kan inte ens fatta att jag stog ut så länge. Och jag är tacksam för hur jag har det nu. Inga vänner som kväver mig, utan bara överöser mig med kärlek. Ni vet mycket väl vilka ni är och jag älskar er så mycket!
 
 

Finbesök

Fick oväntat besök av tre favoriter; Lillbrorsan, hans tjej och hennes hund.Mycket trevligt!
 
 
 
Simon gosade lite med Tindra också. Man får väl passa på innan vi har katter här, för då kommer hon nog inte och hälsar på så mycket mer :(

We came, we raved, we loved

 
Vi tycker att det är pisstråkigt att städa, så här sitter vi i våra Swedish House Mafia-tröjor och lyssnar igenom blandskivor från olika tidsåldrar. Hittade en som hette: "Partyparty ;) Suss the Tuzz". Blev förvånad när den innehöll bra musik. Men vad ska man säga? Jag har alltid haft bra smak.
 
Aja, nu får man väl gå tillbaka till det tråkiga. Granen ska bort, byrån ska sättas dit och det ska dammsugas ordentligt. Undra hur ofta vi får städa sen när vi skaffat våra katter? Katthår öööööverallt <3

Trött är mitt förnamn

Sitter hemma i min soffa och ska snart göra nåt vettigt. Börjar inte skolan förens 15:10 idag. Egentligen skulle jag börjat 12, med klassråd i en halvtimme, men jag hörde med mina mentorer om det var okej att jag stannade hemma för det är ingen idé för mig att åka till skolan och sen vänta i över två timmar på nästa lektion. Så jag ska jobba med mitt projektarbete idag innan jag ger mig av med tåget kl 13:34.
 
Har varit vaken sen halv 9 för Simon skrämde ihjäl mig när han kom hem för att jobba hemifrån en stund. Trodde vi hade inbrott. Så jag vill helst sova, men det går inte för sig!

Längtar tills jag har egna fyrfotingar


Och så kom snön igen

 
När jag gick från en lektion till en annan så hade det börjat snöa. Mysigt! Tur att jag hade med mig kameran!

Kafferep och paket

Idag har Jerry, min kära vän, varit här och hållt mig sällskap under min lediga dag. Vi har druckit kaffe, planerat inför Londonresan och varit på bibblan. Mycket mysigt! Dessutom har han nu köpt min gamla kamera och det är skönt att veta att den kom i rätt händer så att säga!
 
När vi satt i köket och drack kaffe så skrämde ett välbekant ljud livet ur oss. Brev som trillade in genom brevinkastet. Och vad ligger där? Jo, andra säsongen av Pretty Little Liars! Har väntat på den sen jul och äntligen är den här! Lycklig? Ja! Dessutom kom det ett nytt avsnitt av säsong 3 idag. Det var väl sådär, men skönt att det har börjat igen i alla fall. Har längtat.
 
Nu ska jag försöka plugga lite på uppsatsen jag har att skriva. Usch, behöver fortfarande flera hundra ord för att bli färdig. Orkar inteeee!
 
 
 

Funderingar..

Har länge funderat på att skriva en bok. Kanske ska jag åtminstonde försöka sortera mina tankar och anteckningar lite så jag har en början, så får jag se vart det tar mig. Hade varit spännande, även om mitt mål inte är att ge ut den på något sett. Hmm... Frågan är om det är värt att rycka i allt det gamla som var så svårt, men på ett sätt kan jag inte bara låtsas som om mitt förflutna inte finns. Jaja, vi får väl se vad det leder någonstans. Hemskt vad jag bloggar idag och hämst vad mycket tankar jag har. Det är som om hjärnan gick igång som med ett knapptryck bara för att jag började skolan idag. Jag gick upp tidigt. Har kanske druckit en kopp kaffe för mycket. Men oj så mycket det snurrar just nu! Och massa känslor. Tänker på Per Gessle som sjunger "Här kommer alla känslorna på en och samma gång". Lite så är det just nu. Men det får det vara ibland.
 
Sen, på tal om att skriva bok. Jag vill ju skriva en livshistoria. Någonting man får följa från början till slut. Men mitt liv är ju långt ifrån över. Det har knappt ens hunnit starta. Så hur ska jag kunna berätta en livshistoria om jag bara har en början? Äsch, skit samma, nu ska jag ta en cigg och försöka sova. Skriver för mycket blajj och det är säkert ingen som läser ändå. På återseende!

Hela goa släkten (nästan)

 
Fick finbesök av kusinvitamin och lillbrorsan. Vi åt wienerbröd och drack kaffe. Mycket trevligt! Emelina var också med på ett hörn, fast hon är inte släkt, hehe!

Första skoldagen

Jag kan ju säga att jag var inte taggad på att gå upp imorse. Jag skulle hellre kunna tänka mig att vara hemmafru på heltid och ta hand om min man istället. Men inte då, det finns tydligen nåt som heter "framtid" och det kan man inte få om man inte går i skolan.
 
Dagen var trots allt inte så himla jobbig. Vi hade engelska (okej, det är jobbigt), psykologi och virtuella miljöer. Det enda vi gjorde var i princip att skriva på uppsatsen i engelskan och sen gå igenom kursmål och betygskriterier. Jaja, det är väl så det ska vara i början antar jag.
 
Dessutom var vårat schema helt åt helvete. Men nu har några fina själar i min klass fixat så vi är lediga på onsdagar, och vi slipper 4 timmars håltimma på måndag eftermiddag. Vilken underbar lärare vi har som går med på att göra så! Och det är inte första gången han hjälper oss på liknande sätt. Han ska få ett diplom av mig. "Bästa läraren-award". Hoppas att några fler i klassen vill vara med på det!
 
Aja, nog om skolan. Snart kommer min kusinvitamin Ellinor hit och ser på lägenheten och dricker te. På återseende!
 

Inget går upp emot en god frukost


Släktträff









Kameranörden har gjort det igen

Yaaaaay, nu har vi bredband i lägenheten! Känns himla skönt, så man slipper surfa på mobilen hela dagarna!
 
För övrigt; jag har köpt min drömkamera. Nu kunde jag inte hålla mig längre! En Nikon 1 J2, med både 10-30mm objektiv och 30-110mm. Färgen? Jo, rosa såklart! Kan inte vänta tills min bebis kommer <3
 
 
Och med detta tillhör också att jag säljer min gamla kamera, en Nikon Coolpix S3100. Det är en kanonkamera som jag har haft i bara ett år, och den har bara blivit använd vid enstaka tillfällen. Och nu när jag har en kompakt systemkamera på väg till brevlådan så behöver jag inte min coolpix längre. Så, om någon är intresserad, gå bara in och buda!
 
http://www.tradera.com/nikon-coolpix-s3100-digitalkamera-auktion_301755_172198266

Inget internet

Har fortfarande inte fått bredband i lägenheten och det är därför det är tyst här. Men jag kommer tillbaka så fort som möjligt!
 
Igår var det ju nyår. Så jag får önska alla mina läsare god fortsättning! Själv hade jag en superbra kväll! Det började med att bästa vännen Jerry och hans kille kom hit på middag. Potatisgratäng och fläskfilé! Första gången jag och Simon gjorde egen potatisgratäng, och det blev supergott! Efter det satt vi opch pratade och hade det trevligt, tills vi gick upp till Jerry istället för att skåla in nya året med hans mamma. Efter tolvslaget började festen! Vi dansade, dansade och dansade lite till. Klockan var nog 3-halv 4 när jag och Simon gick hem igen. Men det var det värt!
 
Mitt 2012 var ett superbra år. Det bästa på länge, trots all skit med epilepsin. Klart att jag blev ledsen för det och fortfarande är, men vad ska man göra? Det kunde trots allt varit mycket värre. Och nu planerar jag att göra 2013 precis lika bra! Jag har inga nyårslöften som andra, som säger "i år ska jag gå ner i vikt", "i år ska jag sluta röka" eller "i år ska jag dumpa alla falska människor i mitt liv". Jag tror inte på nyårslöften. Jag tar det som det kommer istället, utan att sätta press på mig själv!
 
Så, GOTT NYTT ÅR! Och vi ses snart igen!