Brödbak

Gav mig på att baka bröd förut. Har nog aldrig bakat eget bröd förut och det är ju egentligen rätt sorgligt. Är ändå 20 år.. 

Det blev ett rågbröd med honung och linfrön. Supergott blev det! Kommer nog baka mitt bröd i framtiden ;)




Skriv på listan!!!

 
Ni har säkert hört talas om de 6 killarna som erkände våldtäkt på en 15-årig flicka som nu går fria. Vi snackar alltså om att de ERKÄNDE VÅLDTÄKT, dömdes, men sedan bedömde en annan domare att det inte skulle ses som våldtäkt. "Hon kan mycket väl ha sagt nej men tjatsex blir inte per automatik våldtäkt". Vilket jävla skämt. 

Så, skriv på den här listan så kanske killarna får sitt straff till slut. Och för att stötta den här tjejen. Hon ska veta att hon inte är ensam genom det här. Vi är på hennes sida.
 
Protest mot den friande domen där en 15-årig flicka utsattes för gruppvåldtäkt.

ÄNTLIGEN REVENGE

Åhhh, har längtat på det här så länge! Ska göra mig en kopp kaffe och titta på nya avsnittet av Revenge. Det är den bästa tv-serien just nu utan tvekan, så om ni inte har sett den; GÖR DET! Lovar att ni inte kommer ångra er! Förra säsongen avslutade med en sån cliffhanger att jag nästan fick en hjärtattack. Promon till det nya avsnittet är sick. Vet ärligt inte vad jag har att vänta mig, men det är en nu producent så jag antar att det kommer vara en del skillnader.
 
Förutom Revenge då? Nä, jag ska väl städa lite här hemma och förbereda det sista inför tentan imorgon. 

Bil sprängdes utanför köksfönstret

Jag, Simon, Jerry och Tony satt i köket då vi hörde en smäll. Trodde först nån av grannarna hade smällt i dörren men när vi tittade ut så visade det sig vara en bil som hade sprängts. Läskigt!





Nyvaken och snart lämnad

Vaknade precis. Kl. 12. Det är inte ofta jag sover så länge men jag antar att jag behövde det. Var trots allt uppe sent igår för jag kunde inte slita mig från Dexter. Det är så himla spännande nu! Är det nån av er som ser/har sett på Dexter?
 
Ringde upp bästisjerry förut också. Han var lite upptagen men jag hoppas att han ska kunna ses en stund idag. Varför? Jo, för han ska flytta! Han har äntligen fått en lägenhet och jag är jätteglad för hans skull. Han har letat så himla länge ju! Men detta betyder att jag förlorar världens bästa granne så lite ledsen är man ju </3
 
 

Dexter och The Heat

Sitter just nu i soffan med mensvärken från helvetet. Delar på en varm vetekudde med kissen och ser på Dexter. Har saknat den serien! Tog ju en paus efter att ha sett slut på fjärde säsongen men nu är jag igång igen.

Senare ikväll ska jag och Simon på en hederlig gammal biodejt. Det blir The Heat idag. Kan vara skönt att få skratta lite ;)




Rykten

Just nu sitter jag hemma i min goa soffa med katten i knät. Finns inget bättre. Måste snart gå upp dock och duscha, och sen ska jag in till stan en snabbis. Lite senare kommer Tony hit så ska vi dricka och eventuellt gå ut. Det behövs! Har käns mig lite nere de senaste dagarna så jag behöver vara med någon som får mig att skratta.
 
På tal om att dricka så frågar folk mig väldigt ofta hur jag kan dricka alkohol trots att jag har epilepsi. Oftast är det oskyldiga frågor och dt har jag inget emot. Men jag har hört riktigt elaka saker som folk säger bakom min rygg. Folk som ska föreställa mina vänner. De har sagt att jag bara låtsas ha epilepsi för att få uppmärksamhet. Javisst, exakt så är det! Nej, jag låtsas verkligen inte. Hur kan man ens tro en sån sak?! Men såhär är det i alla fall: Egentligen borde jag inte dricka över huvud taget. Så är det ju. Men det är inte farligt för mig att dricka alkohol ihop med min medicin. Det enda som händer är att jag lättare blir påverkad och att medicinen inte verkar lika bra. 
 
Men Simon då? Han kan ju inte dricka över huvud taget?, undrar ni. Nä, det kan han inte. Men vi har helt olika mediciner och olika typer av epilepsi. Så istället för att prata bakom min rygg och säga de mest elaka saker så kanske ni borde sluta jämföra mig med honom! 

Let's take a moment to remember the BTW-ball

Alltså.. Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Ni vet när man har en idol? Som gör musik som betyder så himla mycket för en? Så känner jag för Lady Gaga. Speciellt albumet Born This Way har betytt nåt enormt för mig. Låten "marry the night" har en speciell plats i mitt hjärta. Den handlar om att man ska bli ett med sitt mörker. Att man ska sluta se på sina brister som om det vore något negativt. Det är en låt som fortfarande betyder jättemycket, speciellt när jag tänker på hur jävligt det är att ha epilepsi. När jag är som mest ledsen över det sätter jag på den låten och allt blir mycket bättre.
 
Men, det är inte det jag ska prata om egentligen. Låt oss bara ta en stund att minnas Born This Way Ball. Jag och Simon var ju där. Han bjöd mig på det. Den 31 Augusti i Stockholm var vi där. Bästa dagen i mitt liv typ. Kan inte ens beskriva det. Vi stog lite på avstånd för det var precis efter att jag hade fått reda på min epilepsi. Jag hade lite ångest över att jag kanske skulle få ett anfall i folkmassan. Men även på avstånd var det så himla bra på alla sätt och vis. Jag kan beskriva det som en ström av lycka som gick rätt igenom min kropp. Det är så himla ledsamt att allt är över, men nu är det nya tag och ARTPOP som gäller. Det som jag har hört från skivan är fantastiskt så jag ska nog överleva ändå.
 
Vet inte om detta inlägget blev sammanhängande eller inte men orkar inte läsa igenom det. Det är bra att skriva fritt har jag lärt mig. Det är nyttigt för hjärnan liksom. Ha det!
 
 
 
 

Idag står yoga på schemat

 
Skulle vilja ha allt i den här bilden men har inte råd :'( Fast jag åker hellre till Berlin och New York så det är värt att spara sina pengar. Men drömma får man väl göra? Ska önska mig en yogamatta i julklapp!

Mina V Magazine inramade

Då har jag gjort tavlor av de V Magazine jag fick tag i. Ville helst ha alla fyra men man kan inte få allt här i världen.. För er som inte vet så kom VMag nr 85 med fyra olika omslag, alla på Lady Gaga. Temat var ikoner. Jag har lyckats få tag i Bowie och Donatella-omslagen. Här kommer en crappy mobilbild på hur det ser ut.
 
 
den här länken kan man läsa hela intervjun som fanns i fyra delar (en del i varje tidning) och på den här länken kan man se lite bilder som var med i tidningarna. Och såhär såg alla fyra omslagen ut:
 
 
 
 

Kattgos och chokladbollar

Har suttit hela morgonen/förmiddagen på biblioteket och pluggat inför tentan. Ganska skönt faktiskt att sitta där istället för hemma. Mindre saker som distraherar liksom. Nu när jag kom hem så bakade jag lite chokladbollar (hej sockerberoende) och min katt är så jäkla gosig att jag nästan blir arg på henne haha! 
 
 
 
 
Om en stund ska jag möta Tony i stan. Ska hämta paket (min ryggsäck har kommit!!!!) och besöka Systembolaget. Efter det ska jag träffa Askel och köpa kurslitteratur av honom. Mycket att göra idag med andra ord!

Världens bästa vän



Tentaångest?

Har tenta den 1 oktober, dvs om cirka en vecka. Tentan är i kursen "Lärande, didaktik och utveckling" och man börjar märka spänningen i klassrummet nu. Många är nervösa och vissa pluggar stenhårt och alldeles överdrivet mycket inför detta. Och jag då? Nä, jag chillar på det. Är inte stressad över huvud taget. Jag kommer självklart plugga, men jag tänker inte ägna tusen timmar åt att sitta och skriva ner olika begrepp och deras betydelse. Jag tänker inte läsa i streck resten av tiden vi har kvar på kursen. Vad tjänar det till? Då kommer jag ändå inte lära mig någonting.
 
Vissa kanske kallar mig dum men jag njuter så länge jag kan. Jag har haft turen denna gången att inte oroa mig för mycket och turen att tro på min egna förmåga. Jag behöver liksom inte plugga dygnet runt för att vara "säker på min sak". Går det inte så går det inte liksom. Men jag är ganska säker på att tentan kommer gå utmärkt och därför tänker jag glida igenom denna veckan och ladda upp på ett bra sätt. Genom att slappna av. Synd att inte alla kan hitta till plasen jag är just nu och jag hoppas för allt i världen att jag stannar där ett bra tag!
 

Löptur

Håller ju just nu på att träna inför Göteborgsvarvet 2014. "Redan?" undrar ni. Japp, redan! Vill vara i den bästa formen jag kan vara inför varvet och därför är det stenhård träning ända in i mål. Både jag och Simon följer ett träningsschema via Garmin Connect och vi har väl slappat lite det senaste, men man ser verkligen att vi håller på att bli snabbare och snabbare. Lite jobbigt dock att alla pass är tidsbestämda och inte distansbestämda. Det blir lite kontigt i mitt huvud men aja, det går att leva med. Såhär gick det idag:
 
 
 

Lyxmiddag i Bergstena

Ok har asful design får försöka fixa det nu i veckan... Men var i alla fall hemma hos svärmor idag och åt god mat. Väl spenderad söndag. Nu är jag mätt, trött och ser fram emot sovmorgon imorgon. 




Hahahaha omg webbdesignmästaren är igång

Tänkte; "Kuuuul, göra om i designen".
 
Ah visst. Nu är det jättefult, kan inte gå tillbaka till det gamla för jag sparade inte koden och nu orkar jag inte fixa haha. Så det får väl se ut såhär då. En slags tjejig rosa stereotypisk design. Är ändå inte så aktiv här. Vi får väl se hur många inlägg jag skriver innan jag drar mig tillbaka igen haha. 

Höstpiff

Fick lite inspiration när jag såg på Svenska Hollywoodfruar och Maria som alltid gör så fint i sitt hem. Så jag gjorde det lite höstmysigt här hemma! Har köpt nya blommor, köpt ljus och tagit bort all skit ur soffan. 
 



Nu är famlandet i mörkret slut

Jag och bästisjerry träffades idag och pratade om hur det är att sommaren är slut. Vi är överens om att det är fruktansvärt skönt. Jag går i skolan vilket betyder att jag har något att göra igen. Dessutom är det riktigt intressant och jag har träffat många roliga människor. Jerry har börjat jobbet igen och det får honom på andra tankar än att han vill flytta hemifrån nunuNU. Så nu är det slut på att vara deprimerad. Jag tänker hitta tillbaka till min lycka och det känns som att jag är på god väg. Har trots allt så himla fina vänner, världens bästa familj och den finaste färstmannen på jordklotet.