Facebook blir ett storebrorsamhälle



Åh, jag har ett sånt dilemma just nu va! Ska jag sluta använda facebook eller inte? Jag kan inte längre känna mig säker och jag är trött på att folk kan se så mycket av ens privatliv. Till exempel att det kommer upp på timelinen vad jag lyssnar på för musik, eller att mina vänner kan se om jag läser en artikel på till exempel aftonbladet. Det gör mig jävligt orolig och jag känner mig övervakad.

Facebook tar över allt mer och mer. Nu ska till och med Spotify införa facebook-tvång. Och det är ju åt helvete med det. Så jag som betalar för mitt spotify kommer behöva sluta använda det om jag lägger ner mitt facebookande. Men på ett sätt kan man ju inte riktigt bara dra sig ur. Eller? För facebook finns ändå överallt nu. Alla har facebook. Det är där man får tag på sina vänner och det är där till exempel alla mina klasskompisar lägger upp uppgifterna från skolan om man har missat något. Blir man ändå inte lite handikappad utan facebook? Det tror jag.

Jag ska avvakta och se hur det blir nu. Sen får jag göra ett val. Jag vill inte vara en del utav ett storebrorsamhälle där man blir bevakad vad man än gör. Men jag vill inte heller känna mig handikappad och missa stora delar av livet (vilket man faktiskt gör enligt mig) utan facebook. Så vad gör man? Dilemma, dilemma.

Jag är i alla fall rätt skrämd nu. Och jag tycker att facebook ska tänka om. Vad i helvete är det dom utsätter oss för egentligen?!

Flummig fredagsmorgon



Ni får stå ut med ännu en osminkad photo booth-bild på mig! Jag sitter i alla fall i skolan just nu och har multimedia. Vi ska redigera våran film nu och det kan ju bli intressant, haha. Jag är trött och hungrig och känner mig mest mosig i huvudet så jag kommer nog inte få så mycket gjort idag alls faktiskt. Jag ska plugga hela helgen istället. Fixa den där vetenskapliga rapporten för naturkunskapen och redigera klart denna filmen så den blir klar nån gång. Och börja skriva på mitt reportage. Eller göra lite research i alla fall.

Men nu ska jag åtminstonde lägga in alla klipp i premiere. Och då måste jag stänga ner webbläsaren eftersom datorn crashar annars. Kasst är det. Men å andra sidan är de det enda som är irriterande/dåligt med min dator. Annars är det min lilla bebis.

Aja, tack och hej. Nu ska jag faktiskt göra nåt vettigt.

Leker i photoshop

Kul att jag BARA har photo booth-bilder på mig nästan. Men jag leker lite i PS, och det är kul. Gjorde en glitterbild på mig, ehehe. Inte bästa bilden men här är den i alla fall :D


iPhone-appen är här..

Åh, ibland kan jag bli så irriterad på alla företag etc. som går appar till iPhone först. Allvarligt? Det är fakta att i Sverige har fler Android än iPhone. Och dessutom, varför inte lansera appar till båda samtidigt? Dåligt säger jag bara.

Jag har väntat hur länge som helst. Hållt på och mejlat blogg.se och massa sånt. Nu trodde jag ÄNTLIGEN att appen hade kommit, men nejdå. SAGSGGhdvcjzk jag är irriterad som fan nu!

Body Pump var inte min grej..

Var på Body Pump för några timmar sen och höll på att dö. Jag är alldeles för svag i armarna och jag fick jätteont. Och nu har jag myrornas krig i armarna. Obehaglig känsla. Så det kommer jag nog inte göra igen. Inte på ett tag i alla fall. Men nu är jag inskriven på Sportlife för ett år i alla fall! Fick en väska, vattenflaska och handduk som välkomstpresent. Handduken lär jag inte använda jättemycket men väskan och vattenflaskan var grymma :) Imorgon är Simons sista provdag så då kör vi ett pass med Indoor Walking på 60 minuter. Sen blir det vila i nån dag för min del. Herregud, kroppen orkar ju inte hur mycket som helst!

Hoppas att Simon också börjar träna men man kan ju aldrig tvinga någon. Jag har i alla fall bestämt mig :) Nu ska jag träna upp min kropp så att den ser ut som jag vill! Nu ses vi snart magmuskler!

Inte idag

Jag orkar verkligen inte skriva nåt inlägg idag. Jag vet inte vad jag ska skriva om heller för den delen.
Hörs imorgon alla läsare!

P3 på fredagskvällar

P3 är utan tvekan den bästa radiokanalen alla tider på dygnet men på fredagskvällar så spelas det electro på Musikguiden! Och det passar som handen i handsken för mig. Sitter i köket hemma hos Simon och lyssnar medans jag sitter på Tumblr och läser andra bloggar. Trevligt, trevligt!


Smart drag Mr. Christer

Sitter i skolan och jag var faktiskt i tid idag på morgonen! Trodde jag skulle bli lite sen men inte då. Nu är jag så hungrig att jag håller på att dö så jag hoppas det blir god mat i skolan. Ska nog köpa mig en drickyughurt idag också så jag klarar mig på eftermiddagen. Allvarligt, vem vill äta lunch på frukosttid? Blir irriterad på att vi äter lunch så himla tidigt.

Idag blir det bara att ta det lugnt när jag kommer hem. Skulle egentligen vilja träna en stund men eftersom gymmet inte passar mig och jag inte hinner gå på något grupp-pass idag så blir det vilodag. Har i alla fall bokat in ett dubbelpass med Body Pump och CX30 på söndag. Hoppas jag orkar båda nu då! Men pappa trodde inte att det skulle vara några problem. Och han är ju med hela tiden, haha.

Nä, nu ska jag fortsätta sitta inne på tumblr och fördriva tiden tills vi har lunch. HUNGRIG!

Just idag är jag stark

Jag är så himla glad idag! Till skillnad från igår så går allt som jag vill idag! Har precis ätit lite efter träningspasset på Sportlife. Det var riktigt kul, även om jag inte hängde med hela tiden. Känner mig lite ringrostig, haha. Men även om jag har gått upp i vikt så har jag skymtat en liiiiten förändring, speciellt på min mage. Och den blir mindre. YAY!

Förresten så vill jag inte vara triggande eller något. Och jag tror på att gå ner i vikt hälsosamt. Jag unnar mig gärna godsaker lite då och då och jag äter precis som jag ska. Så oroa er inte.

Nej, men förutom migränen imorse så har allt varit så himla bra! Satt och pluggade en stund förut också och det gick verkligen frammåt. Nu är jag snart klar med det arbetet jag håller på med. Härligt! Synd att jag missade skolan pga. migränen bara. Men det tar jag igen imorgon!

Nu ska jag ta med min goda självkänsla och mitt goda humör till sängen. Kanske se lite på tv, men vi får väl se vad jag orkar. Hörs imorgon!

Aerobics here I come!

Är redo för ett pass på Sportlife och vi åker iväg om några minuter. Vi ska möta pappa där nere. Ska träna i min skol-tshirt så då blir väl Johanna glad, haha. Jaja, dags att dra sig mot bussen. Ska väl försöka hinna med en kopp kaffe innan också.

Bye!


Underbara migrän

Ännu en gång vaknade jag upp med migrän på morgonen. ROLIGT! Sen insåg jag att även om jag väntade tills nästa buss så hade jag bara hunnit vara i skolan i typ en halvtimma. Så jag sjukanmälde mig hela dagen istället. Sov till halv ett, helt sjukt!

Nu har det i alla fall fixat sig med bokningen till aerobics ikväll. Så nu taggar jag! Har en liten fundering på att dra dit tidigare och dra en runda på löpbandet. Värt eller inte?

För övrigt, när jag vägde mig innan träningen i måndags så vägde jag 60. När jag vägde mig dagen efter vägde jag 62. Tack för boosten! Eller inte -.- Jag har ju inte ätit mer än jag brukar heller. Varför blev det så? Aja, på något sätt ska jag väl kunna nå mitt mål på 58kg. (på ett hälsosamt sätt)

-

Nu har jag ätit frukost och ska sätta mig och plugga lite naturkunskap. Synd att våran lärare är störd och att ingen förstår uppgiften. Men jag ska göra det bästa jag kan. Så nu blir det att forska om olika världsbilder! YEAH!



MUMS! <3

OMNOMNOM

Det blev ingen smörgås till kvällsmat, utan istället blev det rabarberyoghurt med hemmagjord müsli. MUMS!


Nothing lasts forever

Har haft en riktigt seg och tråkig dag. I alla fall efter skolan, konstigt nog. Vill bara sova bort allting om jag ska vara ärlig. Jag har en kompis i kris, massa plugg och en hel del träning att göra. Plus att allt bara går fel. Jag kan inte boka pass på Sportlife till exempel eftersom dom har skrivit in fel mejladress. Klantigt säger jag bara!

Jag hoppas i alla fall att det finns platser kvar till aerobics imorgon. Ska gå dit direkt efter skolan och fråga dom och försöka få kortet fixat. Jag måste ju kunna boka!

Som sagt, allt bara går fel och jag är så himla trött! Jag orkar verkligen inte med denna dagen. Försvinn nu dumma tankar! Jag ska väl ta mig en smörgås och en kopp te, sen lägga mig och försöka sova. Eventuellt ta en dusch innan dess också. Men fan alltså. Hoppas morgondagen blir bättre.

Stördaste läraren

Nu har vi svenska med läraren jag hatar mest av alla. Gissa vem? I alla fall så satt jag och Natta i cafét och åt varsin negerboll. Och han letade efter oss?! Ahahahaha alltså Jimmy kom ner och hämtade oss. Creepy som fan. Han kanske fattar nu att vi inte gillar honom? Hahaha så sjukt roligt.

Nu sa han i klassrummet: "Man kan få dispens och sätta sig i ett annat rum om man vill men man får INTE fika på lektionerna. Det ska ni veta!"

ÅÅÅAHUDHGHGDSGA jag vill bara att lektionen ska vara slut nu. Nu ser till och med matte ut att vara roligt, bara man slipper detta.




New in



Cheap monday till Simon (som jag kommer låna) - 10kr



2 cardigans från Monki - 20kr
(+ rosa leggins - 10kr)



Och här var allt! Detta kostade mig ynka 40kr. Helt klart värt att offra ett ciggpaket för det. Så nu ska jag mysa i mina nya cardigans och nån dag ska jag låna jeansen jag köpte till min underbara färstman. Jag hade en liten baktanke när jag köpte dom och det var att jag skulle låna dom ibland, haha. Aja, nu är jag trött och så efter träningen så det är dags att sova.


Indoor walking!

Sitter hemma nu och taggar inför dagens träning! Det blir Indoor walking 60min med pappsen och fästmannen. Älskar verkligen crosstrainers så det kommer nog passa mig perfekt! Är fortfarande lite tveksam till Sportlife just, men vi får väl se hur det är. Nu när jag har gratisvecka så får jag väl testa så mycket jag orkar! Hej 58kg, snart ses vi! Nä, men jag vill få bort mina höfter. Jag älskar låga jeans och när jag har det så klämms fettet på höfterna ut. Inte sexigt.

Köpte btw två cardigans, ett par jeans och ett par leggins på en outlet idag. 40kr gick allt på. Visar lite bilder sen när jag kommer hem.


What you waiting for?



Det blev inget inlägg igår utan jag bänkade mig framför Morden i Midsomer istället. Det var värt det, helt klart. Just nu sitter vi i klassrummet och väntar på att vi ska ha skolfoto. Trevligt! Fast nä.. Jag hatar skolfoto. Ser alltid tjock ut på dom och det ger mig rätt mycket ångest. Men aja.

Alldeles nyss luktade det kattpiss gånger tusen i klassrummet. FYFAN!

-

Har för övrigt ingen inspiration alls för tillfället. Så jag vet inte, det där med min "designblogg" gick nog lite åt helvete. Det får nog bli så att det är som vanligt fast med designinslag. För det är fan inte lätt när inspirationen tar slut. Ingenting funkar då.

Datorfri helg

Det har faktiskt varit riktigt skönt att slippa datorn i helgen. Men nu är jag tillbaka. Uppdaterar senare ikväll när jag kommer hem.

Träning på Sportlife

En hel veckas gratis träning på Sportlife. Ska ta chansen och testa hade jag tänkt. Har aldrig tyckt om stora gym och att svettas bland massa folk så man får väl se. Vill börja träna igen i alla fall så man får ordning på kroppen. Kanske går jag tillbaka till friskis? Aja, börjar med gratisveckan på måndag. Ska testa ALLT! (eller ja, så mycket jag hinner med)

Fina katten <3




Knock on wood



Sitter i skolan och väntar på att lektionen ska sluta. Efteråt åker jag in till Alingsås och träffar Tony. Vi ska fira hans födelsedag och han ska få sin present. Så det blir trevligt :) Är redigt kaffesugen nu så jag hoppas att det finns när jag kommer dit! Haha

Egentligen borde jag väl jobba med mitt konstverk men jag har ingen inspiration alls. Så jag gör det en annan dag. Kom igång bra med naturkunskapen idag i alla fall så jag är nöjd med mig själv. Är rätt förvånad att jag orkar göra så mycket fast att jag har sovit riktigt kasst! Vart ifrån kommer orken liksom? Jag tycker ju inte att uppgifterna är roliga.

Aja, jag får väl sitta och surfa omkring på tumblr lite. Kanske det kan ge mig inspiration. Fast jag vill helst av allt bara sluta nu så jag får åka hem. Sova en stund på tåget.

Tillbaka till skolan

Nyduschad tjej som taggar inför skolan imorgon!

Nä, inte riktigt. Taggar inte alls faktiskt, men jag måste verkligen gå till skolan imorgon. Det har hänt en hel del i mitt liv de senaste dagarna som gör att jag inte riktigt orkar leva i verkligheten, men nu är det dags att gå tillbaka till vardagen. Har i alla fall duschat bort all ångest nu och ska gå och lägga mig och sova. Nya tag imorgon!

Väckarklockan ringer: 05:45.
Godnatt!


Nya skorna


Blinkeblink


Typiskt mig..

Glömde ju att jag ska sova hos Simon inatt så jag har inte kameran med mig. Vilket betyder att jag inte kan lägga upp några bilder på mina nya skor. Så ja, ni får vänta tills imorgon helt enkelt.

Tumblr

Tänkte bara säga att jag har Tumblr också om ni vill följa mig där. Bloggar och rebloggar en hel del. Inga egna bilder utan endast inspiration. Varsågoda!
Klicka här!

Här får ni en bild från Samhällskunskapslektionen. Har nya skor btw, bild kommer upp sen när jag kommer hem!



When I look at you

Jag är så himla trött hela tiden! Det känns som att jag inte sover något på nätterna fast att jag gör det. Börjar bli riktigt less nu. Så imorgon ska jag sova ut ordentligt. Gick ju upp 8 imorse och körde Malva till Vårgårda och sen kunde jag inte riktigt somna om.

Imorgon ska jag väl ta tag i mitt rum på riktigt och göra en storstädning. Vem vet, ni kanske kan få se lite före och efterbilder? Just nu ser det ut som ett bombnerslag. Usch. Blir äcklad av mig själv ibland faktiskt. Så imorgon blir det damma, torka av, plocka iordning och dammsuga. Kanske rensa ut lite skit också. Hoppas att jag inte skjuter upp det denna gången nu då.

Idag (eller ja, igår om man ska vara petig) så har jag varit ihop med Simon i 11 månader. Det känns så himla fjuttigt med tanke på att han är min fästman nu! Det känns som att vi har känt varandra hela livet. Så, dom där töntmånaderna bryr jag mig inte om. Simon är mannen i mitt liv. Så är det bara. I can't take my eyes of you <3

Lite lustiga är vi ändå


Programmering

Fick äntligen programmeringen i skolan att fungera! Är stolt över mig själv att jag bara behövde be om hjälp 1 gång, haha. I och för sig gjorde vi ganska mycket tillsammans hela klassen, men ändå.

Såhär såg det ut i programmeringen idag. Förstår ni något?


mmmmhm pizza

Sitter på föreläsning i Digitalt skapande och är hungrig som stryk. Skulle sitta fint med en fet pizza nu! Ska kanske fråga Simon om han vill dela en med mig idag efter skolan?

Craig Ward - typografikonstnär

Äntligen har vi fått en bra uppgift i skolan! I nutida konst ska vi studera en valfri samtida konstnärs verk och sedan göra våran egna tolkning. Jag har valt Craig Ward, min favoritkonstnär inom typografi. Har massa idéer på hur jag ska tolka hans verk till mitt egna. Nu är det dags för mindmaping!




Min kompis Camille gästbloggar


Krångel med busskortet

Då var det igång igen. Jag ska tydligen till Ahlströmmergymnasiet och hämta mitt busskort. Bara det att dom har öppet 08.00-14.30. Och jag är ALDRIG hemma under dom tiderna. Allvarligt? Hur tänker skolorna?

Nu har jag i alla fall löst det med att jag ska hämta busskortet imorgon på morgonen. Men fan vad irriterande! Slipper i alla fall ha engelska, men man blir ju sur när systemet är så fruktansvärt dåligt. Jag kan ju inte betala mina resor själv. AGDFGSBJSAGHA!!!!!

Friends with benefits

Okej, då var det dags att se ännu en film. Denna gången blir det Friends with benefits. Har inte orkat göra någonting i stort sett nu i helgen. Tänker inte göra nåt vettigt idag heller. SÅ, titta på trailern.


Horrible bosses

Var på bio igår med Simon och såg Horrible bosses. Sjukt rolig film! Ni bör se den om ni inte redan gjort det!






Typografi













Hrm, jag vill göra någonting häftigt med typografi men jag vet inte vad.. Letar inspiration på nätet nu i alla fall, sen får vi väl se om det blir nåt häftigt utav det. I så fall kommer det upp här till slut :)

Detta gjorde vi härom natten...

Spelade in en liten film en natt med Simon. Enjoy!


London <3

Åh, när jag tittar på bilderna och filmerna längtar jag tillbaka så sjukt mycket. Här är en väldigt kort fimlsnutt på en kille som sjöng vid Trafalgar Square när jag var i London senast. Synd att jag missade mer än halva låten och att jag filmade med en dålig digitalkamera. Skakig är jag också. Men lyssna <3 Åh, så underbart! Och alla sjöng med, så jävla bra var det!


Fruktansvärt smart

Jag har raderat i stort sett ALLA mina bilder jag tog i kursen Fotografisk bild A förra året. Synd att jag glömde kolla om jag hade backup, för det hade jag inte. Nu ska jag sura lite över att jag har förlorat massa arbete.

Aja, hela världen går ju inte under i alla fall. Men surt är det. Nästa gång ska jag till och med dubbelkolla om jag har backup. Fan alltså!

Rundade hörn

Rundade hörn är snyggare och mer iögonfallande, och även mycket lätt att göra. Det enda man behöver göra är att ändra i stilmallen. I stilmallen skrivs all CSS, och när man gör rundade hörn använder man något som kallas CSS3, en nyare och förbättrad version. Det fungerar i dom flesta webbläsarna och det brukar bara vara Internet Explorer som krånglar ibland.

Gör såhär:

1. Gå in på Design -> Redigera stilmall.

2. Kopiera hela denna koden:

-webkit-border-top-left-radius:5px;
-webkit-border-top-right-radius:5px;
-webkit-border-bottom-left-radius:5px;
-webkit-border-bottom-right-radius:5px;

-khtml-border-radius-topleft:5px;
-khtml-border-radius-topright:5px;
-khtml-border-radius-bottomleft:5px;
-khtml-border-radius-bottomright:5px;

-moz-border-radius-topleft:5px;
-moz-border-radius-topright:5px;
-moz-border-radius-bottomleft:5px;
-moz-border-radius-bottomright:5px;

3. Klistra in den där du vill ha rundade hörn. Såhär sätter du in den i headern:

Det enda som jag har ändrat är att jag har tagit bort mellanrummet mellan de olika koderna. Det är inget måste. Självklart kan man ändra hur rundade hörnen ska vara. Mer = fler pixlar. Mindre = mindre pixlar. (px)


Designen är klar!

Sådär, nu har jag suttit och trixat i mer eller mindre en dag för att bli nöjd. Äntligen! Tänkte att jag skulle ge lite tips som jag använt mig av när jag gjorde denna designen, men det får bli imorgon. Det är alldeles för sent och nu måste jag sova. Skola imorgon!

Godnatt!

Förlovad!

Idag förlovade jag och Simon oss. Jag svävar på rosa miln nu. Känns verkligen som att allt kommer vara bra från och med nu. Ååååh, jag älskar den killen så jävla mycket <3 Här har ni en bild som ganska bra beskriver mina känslor just nu!