Dag 23 – Något du är rädd för

Hmm.. Jag är höjdrädd. Gillar inte alls höga höjder och blir väldigt lätt svimfärdig. Är rädd för spindlar också, även om spindelfobin har blivit bättre med åren. Förut kunde jag inte ens se en spindel men nu är det lugnt så länge jag inte får dom på mig. Sen är jag rädd att få ett ep-anfall när jag är ensam. 
 
Det är väl pretty much det jag är rädd för! 

Julstök

Har varit runt på stan en stund idag med Simon och kollat efter julklappar bland annat. Har också köpt lite grejer till lägenheten. Nu har vi städat och julpyntat klart här hemma och det är så himla mysigt! Enda som saknas nu är granen, men den kommer inte upp förrän precis innan julafton. 
 
Nu efter allt julstök så ska jag ta mig en kopp kaffe och sätta mig ner och plugga. Har fortfarande massa begrepp kvar som jag inte vet vad de betyder. Inte bra då jag bara har en vecka på mig att lära mig alla. Menmen. Det löser sig som allt annat! 

Dag 22 – En sång som får dig att gråta

 
 
 
 
Kunde inte bestämma mig för en så det fick bli dessa! Gråter dock till betydligt fler låtar än såhär men när jag hör Lights och Dope har jag sjukt svårt att hålla tillbaka tårarna.

Victoria's Secret

Som många av mina vänner åtminstone vet så är jag känslig mot för starka dofter, och börjar lätt må illa och får huvudvärk av parfym. Dock vill jag ju lukta gott som alla andra till vardags och då är VS Body mists grymma! Har dessa två just nu och dom luktar GUDOMLIGT!
 
 

Hemma idag

 
Ingen föreläsning för mig denna fredagen. Varför? Den kändes onödig och dessutom behövde jag verkligen sova. Har inte sovit så bra det senaste och jag vet inte varför. Kan bara inte somna!
 
Eftersom det är två dagar kvar till första advent så tänkte jag julstäda lite här hemma. Det behövs! Egentligen så städar vi ganska ofta men det blir lika stökigt ändå efter bara några dagar? Jag tror det är mitt fel dock hahaha för jag lägger allt mitt plugg runt i hela lägenheten så det ser ut som ett bombnerslag.
 
På söndag får jag börja öppna min Body Shop-kalender <3 Ååååh vad jag har längtat efter detta :D
 
 

Dag 21 – En semester du kommer ihåg

Mallorca 2012! Jag och Simon bestämde oss för att åka på solsemester precis när sommaren var slut, och det visade sig vara en VÄLDIGT bra idé! Det var lugnt på ön eftersom det inte var högsäsong, och det var varmt men inte FÖR varmt. Vi hade det verkligen jättebra och jag saknar den resan. Jag gillar att åka på upptäcktsresor och till storstäder men ibland är det faktiskt skönt att bara åka till solen och koppla av.
 
 
 
 
 

Dag 20 – Din favoritblogg

Alltså det här är så himla svårt för jag brukar inte läsa några speciella bloggar egentligen mer än mina vänners. Men jag får väl säga att en flicka som är stark är en av mina absoluta favoriter. Den tjejen har hjälpt mig många gånger när jag har haft det jobbigt med min epilepsi. Hon tänker alltid på alla andra innan sig själv. Hon har igång viktiga projekt och försöker ta bort stigmatiseringen kring psykisk ohälsa. Hon är precis som bloggnamnet säger; stark. En förebild.
 
 

Åhhh orkar inte

Sitter och håller på med massa begrepp som jag ska lära mig till den 9 december. Skriver förhörskort så Simon kan hjälpa mig. Har sådär 30 begrepp kvar att skriva, och jag har ändå hållt på med det här sen igår kväll. Varför tar det sån himla lång tid? 
 
Tog en kort promenad med Jerry nyss och det var skönt att få lite luft. Nu är det bara att hugga in på plugget igen. Längtar så in i bänken till jullovet nu!

Dag 19 – Något du inte kan lämna hemmet utan

Alltså den här var ju fett tråkig. Standardsvaret; mobilen. Har hela mitt liv på den där lilla manicken. Men sen finns det vissa andra saker jag inte kan vara utan vilket är typ hörlurar, tamponger och mitt schema. Glömmer jag nån av dom sakerna hemma så är det PANIK och nästan så jag åker tillbaka hem igen lol haha

Dag 18 – En bild av dig skrattandes

 

Catching Fire och lite pyssel

Igår såg jag ju som sagt på Catching Fire och blev tyvärr besviken.. Jag hade önskat att det var lite mer action i filmen. Handlingen var bra men den var alldeles för seg för min smak. Och jag hade jättehöga förväntningar på det här! Well, det är tur att man har böckerna så man kan läsa om och om igen för dom är FANTASTISKA!
 
Idag har jag suttit hemma och skrivit klart karaktärsanalysen, och jag har pysslat ihop en adventskalender åt Simon. Jäklar vad jobbigt det var men nu är det klart i alla fall! Det kan bli december nu tycker jag faktiskt. Nu är det för övrigt bara en månad till julafton WOHO!

GRÅTER

 

Dag 17 – En bild av dig själv idag

 

Karaktärsanalys blää

Sitter och skriver lite på en uppgift till skolan som ska vara inne imorgon kväll. Tror det kommer gå ganska bra, men blir så himla osäker. Ska göra en karaktärsanalys på två karaktärer ur barnböcker. Ganska kul egentligen, men jag hade inte förberett mig så väl så får göra allt från scratch. Satt igår och fyllde böckerna med post it-lappar för att göra det lättare för mig själv.
 
Senare ikväll ska jag och Simon gå och se på Catching Fire! Hoppas den är lika bra som alla säger :D

Dag 16 – Mina favorit tv-serier

 
 
 
 
 
Charmed, Revenge, Pretty Little Liars, Criminal Minds, Gossip Girl. Gillar ju såklart fler serier, men just nu är dessa mina favoriter i alla fall!
 

Vad i helvete?

Varför blir allt med stora bokstäver? Jag skriver inte ens med stora bokstäver?? Åååååh orkar inte att det ska bli nåt cp med bloggen nu.

Alltså mitt liv
Igår skulle jag ut och äta med min pappa. Kände mig lite konstig på vägen dit men tänkte inte så mycket på det. Sen fick jag så ont i magen och mådde så illa att jag fick gå hem med maten orörd. Hade ätit några pommes bara. Sjukt pinsamt, men jag kunde verkligen inte stanna kvar. Sen låg jag och sov i princip hela eftermiddagen. Mådde lite bättre så gick över till Jerry och festade där. Mådde bra hela kvällen så jag trodde allt berodde på nån slags ångest. Men likförbannat vaknade jag idag och mår likadant!
 
Fick alltså ställa in Café Linné. Jag ville så himla gärna gå, men det funkade inte imorse. Kunde knappt stå upp liksom. Fick även ställa in med mormors syster för OM det är något virus jag har dratt på mig så är det inte bra om hon som gamling blir smittad. Nu mår jag lite bättre igen, men har fortfarande ont i magen. Är det stressmage kanske? Jag vet inte. Har inte känt mig så stressad men magen är ju uppenbarligen sur på mig i vilket fall.

Dag 15 – En plats du vill till just nu

 
Venedig
 

Dag 14 – De 3 låtar som du aldrig tröttnar på

 
 
  
 
  

Idag blir det storstädning

Min mormors syster, Joan, kommer hit på lördag på middag. För det första så är jag osäker på vad jag ska laga för mat. Hon är typ mästerkock, och vad lagar man till en sån? Aja, det löser sig nog. Dessutom är hon så pedant att jag inte ens kan beskriva det. Så nu ska jag storstäda. När jag är klar kommer det inte att finnas ett enda dammkorn i lägenheten! Sen är det bara att försöka hålla det så fram till lördag. Har ju som bekand en katt som hårar litegrann, men det är ju bara att dammsuga upp.
 
 

Marry the night

Varje gång jag mår dåligt, av olika anledningar, så lyssnar jag på den här låten. "Jag ska gifta mig med mitt mörker."
 
Låten stärker mig och puttar bort de jobbigaste känslorna varje gång. För trots sjukdom, ångest och andra problem så ÄR jag stark. Och jag tänker INTE gråta mer nu.
 
 

Dag 13 – Den tionde bilden på bloggen

 
En bild från när jag och Simon var i London för första gången tillsammans. Himla mysigt faktiskt och jag saknar ständigt den staden. Drömmen vore ju att flytta dit!
 

Dag 12 – En artist du gillar (Man)

 
Erik Hassle
 

Pippi Långstrump

I skolan håller vi på med massa barnlitteratur och helt plötsligt har jag fått upp ögonen för Astrid Lindgren och Tove Jansson igen! Laddar just nu ner alla Pippi-filmer och har redan sett alla Mumin-långfilmer som gjorts. SÅÅÅÅ MYSIGT! Sen när det börjar närma sig ska jag se på Astrid Lindgrens jul också. Finns det nåt bättre? Nääääe tror inte det!
 
 

Navid Modiri och Gudarna

 
 
Som ni kanske minns så var jag och Simon på en grym konsert med Navid och hans gudar i oktober. Det visade sig att allt filmades, och även jag och Simon kom med på film hahaha. Nää men bra dokumentär så titta på den! Om ni bara vill se mig och Simon så kommer en screenshot här:
 
 
Ser ni oss?
 

Dag 11 – En artist du gillar (Kvinna)

 
Gissa vem haha
 
 

Att hjälpa andra

Ni vet antagligen redan att det är ett krisläge i Filippinerna där en tyfon har förstört stora delar av landet. Jag skänkte just 100kr. Inte nåt stort, men det gör skillnad. Jag tycker att ni som kan ska göra som jag. De behöver AKUT hjälp!
 
 
För att komma till unicefs hemsida där ni kan donera pengar, klicka på bilden!
 

Dag 10 – En bild av dig för 1 år sedan

 

Pysselipyssel

Var hemma hos Julia en stund och vi fick för oss att pyssla, så vi gjorde Star Wars-snowflakes. Ganska roligt faktiskt, men väldigt pilligt! Nu sitter jag och pillar ihop en adventskalender åt Simon och dessutom håller jag på att sticka strumpa nummer två till morsan. Fick helt plötsligt massa inspiration!
 
 
 

Dag 9 – Tio saker du vill göra

Igår kväll kom Jerry och knackade på, full som satan och med en tänd cigg i trapphuset. Hahahaha inte riktigt så jag tänkte spendera min kväll men det var kul ändå :) Det slutade med att han sov här också, mitt mellan mig och Simon haha. Så jag hade en bra kväll igår :) Besök från bästis uppskattas alltid, full som nykter.
 
 
Meeen; nu ska jag försöka göra den här listan på saker jag vill göra.
 
1. Åka till MINST ett land i varje världsdel.
2. Träffa Lady Gaga (vilket är typ min största dröm)
3. Detta är jättecheesy men jag vill skaffa familj. Inte nu dock, men om några år.
4. Klara Göteborgsvarvet på 2 timmar.
5. Börja köra bil igen (men det lär väl inte hända än på ett jävla tag)
6. Hoppa bungyjump eller fallskärm eller nåt liknande. Är för feg dock hahaha!
7. Flytta till England.
8. Lära mig spela ett instrument, typ piano.
9. Åka på resa men bästa vän Jerry, bara vi två.
10. Komma på en jättebra affärsidé, starta företag och bli rik
 
Faaaan vad svårt detta var! Seriöst, jag har suttit med det här inlägget jättelänge nu. Jag vill ju göra massa saker i mitt liv egentligen, men när man väl ska skriva ner det så blir det så himla svårt hahaha!

What now?

 
 
There's no one to call cause I'm just playing games with them all
The more I swear I'm happy, the more that I'm feeling alone

Dag 8 – Meningen bakom bloggnamnet

Jaaadu.. Jag använde mig av namnet glittertejp första gången när jag var kanske 11 år gammal. Jag var med i en bokklubb som hette läslusen, och det fanns ett forum där man som medlem kunde skriva diverse saker. Där började det alltså.
 
Jag vet inte riktigt hur jag kom på namnet. Jag tror att vi hade nån diskussion om olika dekorationstejper och då kom ordet upp. Eftersom jag inte hade något bra alias så fick det bli glittertejp helt enkelt. Det lär fint och jag tyckte det var ganska unikt.
 
Sen så bara fortsatte det så. Jag heter glittertejp överallt i stort sett. Alla vet att det är jag som är glittertejp. Och det är ganska roligt rycket jag! Att ha liksom ett alias på nätet som folk ser, och vet att det är jag. Dessutom (lite från ämnet men) så står det glittertejp i Simons förlovningsring istället för mitt namn. 
 
 

Dag 7 – Din värsta ovana

Jag hann inte skriva igår så idag får ni två inlägg ur listan haha. Anledningen till att jag inte hann blogga var för att jag och Simon städade här hemma. Det var tänkt att gå ganska fort, men sen hade Sipri bajsat på golvet och jag råkade dammsuga i det. SÅ ÄCKLIGT! Så jag fick ett ryck och började moppa golvet och hela köret och vi var inte klara förrän det var dags att sova. Men aja.
 
Min värsta ovana.. Hmm.. Helt ärligt så vet jag inte riktigt. Förut var det att bita på naglarna, men det gör jag inte längre. Nu har jag nog ingen riktig ovana tror jag. Ni som känner mig kanske vet bättre? Kom gärna med förslag på ovanor hahaha.

Blöööööh

Tony kom förbi en sväng förut trots att jag inte orkade, men när en vän är ledsen får man väl ställa upp. Vi pratade om roliga saker och drack kaffe, men jag var mest stressad över att jag behövde läsa ut en bok som jag knappt börjat på. När han väl gick, typ runt 7, så satte jag mig ner och har läst konstant sen dess i en bok som heter Svart glas.
 
 
Helt ärligt så är det typ den sämsta boken jag nånsin läst. Ingen handling, konstiga intriger som aldrig avslutas etc. Inget att rekommendera. Men nu har jag läst ut den i alla fall för att Emelie ska få tillbaka den imorgon. Skönt att slippa se den igen haha! Nu har jag för övrigt snart läst klart alla barnböckerna vi skulle läsa till kursen och det känns så himla sköööönt! Jag har aldrig läst såhär mycket på en vecka innan och jag börjar bli lagom trött nu. 
 

Dag 6 – Något som du ser fram emot, och varför

BERLIN! Jag ser fram emot Berlin så himla mycket just nu! Att få gå på julmarknader, strosa runt på gatorna i vinterjackan med världens finaste pojkvän, äta gos mat och bara NJUTA. Det ska bli riktigt skönt att komma bort lite, även om det bara är över en helg. Jag tror jag behöver det. Det har varit mycket i skolan (dock roligt) och jag har haft väldigt mycket ångest det senaste. Kanske behöver jag lite semester.
 
En stor anledning till varför jag ser fram emot detta är för att vi åker den 21-23 december, vilket innebär att vi SLIPPER ALL JULSTRESS! JIPPIE! Vi landar igen i Sverige ca. 23:00 den 23 och då är det bara hem och sova, och sen är det julafton. Perfekt!

 
 

Designproblem as usual

Okej, jag fick nåt ryck och fixade lite i designen. Blev inte riktigt som jag tänkte mig, men det får väl funka tills jag får ett nytt ryck och vill ändra igen. Tror problemet är att jag är lite ringrostig i mitt kodande tyvärr. Meeeen, enjoy the swinefest här på min blogg tills vidare så får vi väl se när det ändras igen ;)

Dag 5 – Vad har du gjort idag?

Idag har jag läst barnböcker, sett på The Real Housewives of Beverly Hills, träffat Tony och lyssnat på en jättelång och jättebra intervju med Lady Gaga :D Inte jättespännande kanske, men jag har haft en bra dag i alla fall. Ingen skola idag, men imorgon är det full fart igen!
 
 

Dag 4 - Vad köpte du senast?

Ok, jag hoppas över dag 3 för jag har så tråkiga kläder idag, men kör dag 4 istället dååå.

Tekniskt sett köpte jag kaffe senast. Men om man räknar bort det så var det senaste jag köpte ARTPOP, både på iTunes och i fysisk version! Inte så spännande kanske men.. Haha!

Finally <3333



ARTPOP ÄR HÄR

OMFG fick precis albumet i brevlådan och jag fick ett limited edition foil cover :o SÅ JÄVLA GLAD OMG HAR VÄNTAT SÅ LÄNGE OCH NU HAR JAG DET I HANDEN!! !!




Dag 2 – Något du saknar

Åh, den här var svår.. Det finns så himla mycket jag saknar men jag får väl försöka välja ut en sak då. 
 
Hmm.. Jag saknar Linnéskolan. Där jag gick i åttan och nian. Bättre skola finns ärligt talat inte, och jag saknar den tiden jättemycket. När jag började där var jag fortfarande väldigt sjuk, och jag behövde någon som tog sig an mig och verkligen la ner tid. Och det fick jag. Jag saknar min lärare Helena, som trots våra måååånga bråk och trots att jag till och med slog henne en gång stog vid min sida. På Linnéskolan började jag sakta men säkert bygga upp mitt liv igen, och det hade aldrig gått utan alla fantastiska människor jag träffade där. Sen är det klart att det fanns rötägg också, men det gör det ju överallt.
 
Om jag av någon anledning fortfarande bor kvar i Alingsås när jag får barn så kommer mina barn utan tvekan hamna på Linnéskolan. Där får man vara precis som man är och ingen dömer. Och framför allt får man all sorts hjälp man behöver och resurserna räcker till, eftersom det är en sån liten skola. Om jag själv hade fått välja hade jag aldrig velat lämna den skolan.
 
 
 
Jag och Helena kramas hejdå när jag slutade nian.
 

Dag 1 - 10 sanningar om dig själv

1. Jag är mörkrädd och väcker Simon om jag behöver gå på toa på natten, trots att toan ligger precis brevid sängen (töntig, jag vet)
2. Jag låtsas som att det inte är en big deal men sanningen är att jag är rädd att få ett epilepsianfall varje dag och har svår ångest pga. det.
3. Jag tycker om en låt med Justin Bieber (As Long As You Love Me)
4. Jag har inte så bra självförtroende som jag verkar ha
5. När jag åker till Berlin har jag varit utomlands 4 gånger bara i år och det ger mig ångest för jag tänker på dom som inte har råd att ens åka till staden brevid.
6. Jag skäms över at jag är bra i skolan (av nån konstig anledning?)
7. Jag lipar för allt nuför tiden och jag vet inte varför, men jag typ gillar det för då kommer alla känslor ut istället för att fastna inombords haha
8. Förut var jag ganska bråkig och hade inget problem att ställa till en scen om jag tyckte nåt var fel, men nu är jag nog lite konflikträdd kan jag väl erkänna
9. Min Born This Way-tatuering är en omgjord version av den som Lady Gaga har på sitt lår:
 
 
10. Ibland provocerar jag folk för att det är kul haha jag är så himla hemsk
 
Svårt att komma på sanningar när man inte vet vad ni vill veta haha? Men aja, detta får väl bli bra. Har hämtat mina glasögon nu för övrigt och jag är yr och har ont i huvudet som man alltid får av nya glasögon. Känns som jag hallicunerar också typ haha? Aja, nu ska jag se på Gossip Girl och fixa tvätten.

Kör en lista som Nathalie

Jag har typ inget att skriva om, och min kreativa låga är i princip släkt just nu för jag har så mycket plugg. Då är det lättare att skriva om man får tilldelat sig ett ämne, så jag härmar Nathalie och gör en lista! Första inlägget kommer upp lite senare idag tänkte jag för nu ska jag läsa Trollvinter, sen hämta ut mina nya glasögon och efter det tvätta. Kul!
 
Dag 1 – 10 sanningar om dig själv
Dag 2  Något du saknar
Dag 3 – Din outfit idag
Dag 4 – Vad du köpte du sist?
Dag 5 – Vad har du gjort idag?
Dag 6 – Något som du ser fram emot, och varför
Dag 7 – Din värsta ovana
Dag 8– Meningen bakom bloggnamnet
Dag 9 – Tio saker du vill göra
Dag 10 – En bild av dig för 1 år sedan
Dag 11 – En artist du gillar (Kvinna)
Dag 12 – En artist du gillar (Man)
Dag 13 – Den tionde bilden på bloggen
Dag 14 – De 3 låtar som du aldrig tröttnar på
Dag 15 – En plats du vill till just nu
Dag 16 – Mina favorit tv-serier
Dag 17 – En bild av dig själv idag
Dag 18 – En bild av dig skrattandes
Dag 19 – Något du inte kan lämna hemmet utan
Dag 20 – Din favoritblogg
Dag 21 – En semester du kommer ihåg
Dag 22 – En sång som får dig att gråta
Dag 23 – Något du är rädd för
Dag 24 – Vad har du som bakgrundsbild på datorn?
Dag 25 – En sak du aldrig skulle göra
Dag 26 – Din favoritstad
Dag 27 – En bild av dig själv för 3 år sedan
Dag 28– En vän du har haft sedan 1:a klass
Dag 29 – En bild av dig själv som du skrattar åt
Dag 30 – Något du aldrig tröttnar på att göra
Dag 31 – Dina bästa vänner
Dag 32 – Den bästa bok du läst
Dag 33 – Din bästa spotifylista
Dag 34 – Något du är beroende av
Dag 35 – Vad gör dig mest arg?
Dag 36 - Bästa resan 
Dag 37 - Dina husdjur
Dag 38 - En låt som passar till ditt humör just nu
Dag 39 - En favoritbild 
Dag 40- När var du som lyckligast?
Dag 41 - En sommarbild
Dag 42 - En bild som jag älskar
Dag 43 - En bild på en tid jag saknar
Dag 44 - En bild från min förra sommar
Dag 45 - Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon
Dag 46 - 10 saker jag gillar
Dag 47 - 10 saker jag inte gillar
Dag 48 - En person jag ser upp till
Dag 49 - En bild på mitt rum som det ser ut just nu
Dag 50 - Min högsta dröm
Dag 51 - En person/kändis jag önskar att jag träffat
Dag 52 - Hit vill jag åka innan jag dör
Dag 53 - En vän som bor långt bort
Dag 54 - Favorit ställe/plats
Dag 55 - Det här får mig att gråta
Dag 56 - Mina rädslor
Dag 57 - Mitt favoritband

Med i tidningen WOHO

Jag kom tvåa i Instagramtävlingen som Lights In Alingsås hade annordnat och nu såg jag att min bild var med i alingsåstidningen! Nice! Vann 6st biobiljetter (utöver dom två jag vann för cirka 3 veckor sen med samma bild). Superroligt och nu blir det mycket bio!
 
 
Här är orginalbilden: