Mina fina <3

 
 

Tröttnade på att bara ha en sportbh

När vi flyttade så lyckades jag tappa bort mina två svarta sportbh's. I London köpte jag en ny, fast rosa. Roligt med färg tyckte jag. Dock passar den ju inte till allt, och även om det inte är en modevisning på gymmet så vill man ju inte se ut som ett stolpskott. Så idag fick jag tummen ur röven och köpte mig en ny svart. Från gina tricot, 149kr. Ska nog ta en seriös shoppingrunda snart och bara handla träningskläder. Behöver fylla på lite!
 

Cassey Ho kommer ta kål på mig

Okej, så jag har fortfarande ont i min fot. Vill egentligen springa men det får jag inte göra nu. Måste vila så jag blir bra innan blodomloppet! Men foten hindrar mig inte från att köra pilates. Idag har jag kört två videos "inner thighs" och två "abs". Jag kan typ inte andas när jag gör hennes övningar, haha! Men det är effektivt, uppenbarligen, för jag börjar se mina muskler nu. Speciellt på magen.
 
Nu tänker jag ta en dusch, gå till biblioteket och sen fortsätta med tvätten. Fullspäckad dag, haha!

Äntligen klar!

 
Jag har äntligen skrivit färdigt min uppsats om borderline! Det krävdes mycket svett och många tårar, men nu är jag över mållinjen! Nästan i alla fall, haha xD Den har inte blivit finslipad på, utan jag har bara läst igenom den snabbt. Och man blir blind av sin egna text, så jag har bett mina snälla vänner att ge respons. Efter det är jag HEEEELT klar!

Gym, storstäd och plugg

Har varit väldigt produktiv idag må jag säga. Har fått massa saker gjort! Började dagen med en god grötfrukost, sen gav jag mig iväg till gymmet tillsammans med Simon. 30 minuter crosstrainer och 30 minuter på bandet i uppförsbacke. Det brände gött! Nu har jag två vilodagar att se fram emot (kommer dö av tristess) och efter det hoppas jag att min fot är helt bra igen. Har fortfarande ont och vill börja springa igeeeen!
 
Efter gymmet gick vi och handlade lite för att sedan komma hem till bombnerslaget igen. Så stökigt! Så vi tog en storstäd, vädrade ur hela lägenheten och nu är det fräscht igen. Tills imorgon i alla fall!
 
När städandet var klart höll vi på att dö av hunger, så vi började laga mat. Pasta Carbonara stog på menyn. Då smet Sipri ut på balkongen (dumma katt!) men vi fick tag i henne. Förutom en mindre hjärtattack så blev middagen superlyckad! Kan nog ärligt säga att detta var nåt av det godaste jag nånsin lagat, men jag glömde ta bild på det så ni får försöka föreställa er!
 
Efter maten har jag suttit och pluggelipluggat. Spelat in mig själv i garageband bland annat. Har försökt låta som en häst hur länge som helst men det går verkligen inte! För den som undrar så ska jag ha hästljudet i min virtuella miljö som jag gör som slutprojekt i kursen med samma namn. Sen spelade jag även in mig själv när jag pratade förvirrat om kalla kriget. Spännande.
 
SÅ; som sagt, en mycket produktiv dag. Imorgon är det vila. Vill inte. Och Dexter tar slut efter säsong 8. Jag vill typ gråta ögonen ur mig osv...

OMFG

Mina muskler brinner! Körde precis armar och mage med Simon. Cassey Ho var våran tränare idag. Pilates med andra ord. Vi typ grät av smärta när vi tränade magen. Kommer inte kunna röra mig imorgon hahaha!
 
 
 
Har för övrigt ganska fullt upp i skolan eftersom allt ska vara inlämnat nästa vecka, men jag ska försöka slänga in ett inlägg då och då ändå. Det är synd att blogg-appen är så kass, annars hade jag använt den!

Svampmiddag

 
Idag åt vi svampmiddag här hemma! Det var supergott, och jag överträffade verkligen mig själv denna gången. Jag älskar ju champinjoner och det finns så himla mycket att göra med det! Detta är bara två av tuserntals olika varianter man kan köra!
 
Förrätt: Sauterade champinjoner med citron och persilja
 
Hetta upp 2msk olivolja i stekpannan och lägg i 1 pressad vitlöksklyfta. Häll därefter i cirka 200g champinjoner och stek (på hög värme) tills nästan all olja är borta. Ta då av från plattan en stund tills värskan har kommit tillbaka. Sätt på stekpannan på plattan igen och stek (på hög värme) ytterligare i cirka 5 minuter, eller tills vätskan är nästan helt borta. Rör om OFTA. Krydda därefter med önskad mängd pressad citronsaft och persilja. Ha gärna lite salt och peppar också.
 
Huvudrätt: Pasta penne med champinjon och spenat-sås
 
Koka pastan. Spara lite av pastavattnet, cirka 1dl till såsen. Därefter hettar du upp 2msk olja i stekpannan. Skiva champinjonerna och stek på medelhög värme tills de får en fin stekyta. Häll därefter på 3dl grönsaksbuljong, 1tsk torkad oregano och lite pressad citronsaft. Låt koka en stund, tills ungefär hälften av vätskan har försvunnit. Häll därefter i cirka 1dl creme fraiche (beror på hur fet du vill ha såsen) och krydda med salt och peppar. Häll över pastan tillsammans med det sparade pastavattnet och rör om.
 
På vägen till affären när vi skulle handla förut så tog jag och Simon dessutom ett snabbt styrkepass på gymmet. Det är en fördel tycker jag att gymmet ligger på vägen till mataffären! Vi körde armar, och nu orkar jag typ inte ens lyfta min egna katt. Så imorgon lär jag vara döööööd. Men det är så vi vill ha det! Godnatt, hörs eventuellt imorgon!

Hur man inte botar migrän

Jag älskar att vakna på morgonen och det första som händer är att det börjar blixtra i skallen när man öppnar ögonen. Att gå upp, ta en tablett, och sen sjukanmäla sig gör mig så illamående att jag får ligga blixtstilla efteråt och andas iiiin genom näsan, uuuut genom munnen. Jätekul, verkligen!
 
Så började min morgon, och jag har inte haft så kraftig migrän på länge. Är fortfarande helt slut! Och jag vet ett sätt att INTE bota migränen. Har nämligen suttit hela dagen och pluggat, pluggat, pluggat. Har gjort min historia-uppgift, läst min engelskabok och skrivit citat+förklaring från den och jag har gjort lite finslip på mitt projektarbete. Huvudvärken må vara borta, men jag är nästan död nu. Hur ska jag orka?
 
Det får bli en tidig säng inatt, sen är det nya tag imorgon. Fast jag skulle vilja ha det som Sipri, som jag legat brevid mig i soffan hela dagen och sovit.

När allt går åt fel håll, vad gör man då?

Det var fem provpass igår. Ett av dem skulle tas bort, och det visste jag, men jag visste inte vilket. Jag gjorde bra ifrån mig på fyra av proven, för det femte var svinsvårt. Vilket tar dem bort? Jo, självklart det jag gjorde allra, allra bäst. Så här sitter jag med mina sägerinteantalet rätt, som troligen hade varit långt över det om dem tog bort rätt provpass! Det betyder att jag inte höjde mig sen förra gången. Sänkte mig däremot. Och det gör mig såååå arg!!!!
 
I mitt hjärta fick jag 2.0.
 
Och när det känns så här skitigt finns det bara en sak att göra. Igår åt jag en Yollibox och såg på Dexter. Idag ska jag gå till gymmet och träna bort den där Yolliboxen och SEN se på Dexter. Kanske borde man springa en stund också? Att springa är precis som terapi, för er som undrar. ÅÅÅÅÅÅÅAHGDSHSBD!!!

Då kör vi!

Har precis ätit en stadig grötfrukost, ihop med en ostmacka, ett glas proviva och en kopp kaffe. Om cirka 15 minuter ska jag börja vandra mot salen där högskoleprovet hålls. Eller snarare rulla.. Har inte ätit såhär mycket frukost på länge så är helt proppfull! Men det behöver jag idag!
 
Satt igår och pluggade ända in i slutet, men insåg att det är ingen idé att stressa upp sig. Det går som det går helt enkelt. Om jag förbättrar mitt resultat så är det jättebra, och gör jag inte det så är det skit samma. Jag gör det bästa jag kan och ska vara nöjd med det. Så, ha en bra dag, spendera den väl! Jag kommer sitta i en provsal fram till klockan 4 i eftermiddag.....

Hur jag blev glittertejpen

Tänkte berätta en rolig historia för er, och det är hur jag fick mitt alias. Om någon av mina vänner ser en glittertejp på nätet så vet de att det är jag. Jag har liksom varit glittertejpen sen internet blev en del av våra liv!
 
Så; det började med ett forum på internet. Jag var medlem i en bokklubb som hette läslusen, och deras forum var till för endast medlemmar. Jag vet inte exakt hur gammal jag var, men jag skulle gissa på mellan 9-11 år. I vilket fall så fick man välja användarnamn på det här forumet, och man kunde även ändra det hur många gånger man ville. Vissa personer på forumet var mer populära eftersom de hade så bra alias, så jag bytte väl sisådär tusen gånger för att bli en av dem.
 
En dag, jag vet inte riktigt hur eller varför, så poppade glittertejp upp i mitt huvud, och jag bytte till det användarnamnet. Det var ju ingen big deal, tyckte jag, eftersom jag ändå bytte alias hela tiden. Men denna gången var annorlunda. Helt plötsligt började folk lägga märke till mig. Några anklagade mig för att ha stulit användarnamnet, men varför skulle jag? Om någon annan hade hetat det så hade jag inte kunnat byta till det på det här forumet.
 
Åren gick och jag blev mer och mer ointresserad av läslusens forum. Internet över huvud taget intresserade mig inte så mycket, utan jag ville spela Sims och möjligtvis sitta på MSN och chatta. Det var först när jag började bli medlem på massa sidor, i 13-14 årsåldern, som jag använde mitt alias på riktigt. Numera finns det bara en glittertejp. Och det är jag. Jag och Simon är ju förlovade som ni vet. I min ring står det NOWIS, för det är hans alias, och i hans ring står det GLITTERTEJP. För mig är det inte bara ett alias. Det är jag.

Dexter

Ojojoj, jag tröttnar visst aldrig på TV-serier. Nu har jag börjat kolla på Dexter och jag älskar det! Handlar om en psykopat som arbetar som blodanalysexpert på mordroteln. På sin fritid mördar han mördare. Helt absurd med riktigt bra!
 

Högskoleprovet VT 2013

Okej, jag får väl vara lite realistisk då. Jag kommer inte att sätta 2.0 på högskoleprovet nu på lördag, och jag ska vara glad om jag ens förbättrar mig. Om jag hade varit smart hade jag börjat läsa i min bok jag fick i julklapp lite tidigare. Nu när jag har bläddrat lite i de olika kapiteln så inser jag att det verkligen är den KOMPLETTA guiden till högskoleprovet. Men nä, jag är ju jkorkad och tänker "det löser sig", precis som vanligt. Typiskt mig.
 
Blev i alla fall helt klar med projektarbetet idag, och imorgon kommer jag väl panikplugga och så till provet. Hur kul är det att göra prov på en lördag då? Som tar hela dagen dessutom? Nä, fyfan säger jag bara. Men det är bättre att bara göra det. Förberedd eller inte, på lördag är det dags!

Förmiddagsträning

Vaknade sent idag också. När Simons klocka ringde kl 7 imorse var jag pigg, och tänkte först gå upp. Men sen ångrade jag mig och tänkte att jag lika gärna kunde ligga kvar i sängen tills klockan ringde klöockan 9. Självklart somnar jag om, vaknar ännu tröttare och stänger av larmet. Gick upp 11:30. Vet inte vad det är för fel med mig?!
 
Gick upp och tog en kopp kaffe, sen gav jag pilates en till chans. Dock har jag ont i hela kroppen sen gårdagens träning, men vad gör man inte för att bygga muskler? Jag körde i alla fall ett nybörjarpass, för jag kom på att det kan nog vara bra att lära sig tekniken först. Lägger ut videon för er som vill testa!
 

Pilates, gymmet och middag

Började dagen med att testa på pilates, och det kan jag säga att det var nog det jobbigaste jag har gjort på länge! Det brändes som fan på ställen jag inte ens visste fanns! Men, det är ju det som ger resultat, och resultat vill man ju ha. Efter pilates-passet var jag mest sugen på att ligga i sängen och sova, men jag ryckte upp mig och fick ner Emelina hit för lite pyssel. Så nu är jag klar med projektarbetet. Effektiv jag är! Sen bestämde jag mig för att hänga med henne till gymmet för ett armar och mage-pass. FAN VAD JOBBIGT! Men nu är det gjort i alla fall, och jag kommer väl få ligga förlamad i sängen hela dagen imorgon istället!
 
Efter gymmet köpte jag mig en Yollibox till ikväll, och sen gjorde jag och Simon middag. Sjukt gott! Hemmagjorda pannbiffar med vitlök och timjan, smörstekt sparris, spenat och tomat. OMNOMNOM!!
 
 
Testade även nya träningskläderna jag köpte i London. Supersköna! Insäg även idag att trots den senaste månadens lathet så är min mage fortfarande snygg!
 

Varför sover jag så mycket?!

Här sitter jag med mitt "morgon"-kaffe i handen och ser ut som en zombie. Vaknade för drygt en halvtimme sen. Så har det varit ett tag nu, förutom veckan i London och när jag går i skolan. Jag går och lägger mig vid 11 på kvällen, sen sover jag dryga 12 timmar efter det. Eller mer. Ställer larm gör jag, men ligger och snoozar tills larmet stänger av sig själv i vilket fall. Har försökt att hitta alla möjliga anledningar til varför med det är ju lättare sagt än gjort!
 
Jaja, nu ska jag i alla fall dricka mitt kaffe, äta lite frukost och sen ska jag testa pilates! Jag vet inte varför, men jag hade fått för mig att det var träning med en boll? Haha där ser man vad man vet! Ända sedan jag fick veta vad det verkligen var för cirka 2 år sedan har jag sagt att jag ska testa med har aldrig fått tummen ur röven. Folk säger dock att det är det jobbigaste man kan göra.. Skrämmer mig lite, med tanke på den träningsvärken jag har sedan igår, både i ben och i rygg. Hej otränade Susanne! Så; idag blir det pilates. Trots att vädret är vackert och jag hellre hade sprungit en runda. Men jag ska ta det lugnt nu i början när jag springer ute, för jag vill INTE få benhinneinflammation igen. Det gör ont och gör en lat.

Blir gymmet idag också

Var ju ute förut på en löprunda runt sjön, och det var hur härligt som helst! Tog det dock lugnt med tanke på att jag tidigare fått så ont i lungorna av den kyliga luften, men det gick bra idag. Ville bara fortsätta springa tills benen trillade av! Nu när pojkvännen min har kommit hem så ska vi dra till grymmet för att köra lite rygg och axlar. Så det kan gå!
 

 

Hemma igen

Okej, nu var man hemma igen då. London var underbart, och trots att det var kallt ute så fick vi oss ett gäng ordentliga promenader runt stan. Fick också med mig en ny garderob hem så nu håller jag på att rensa bort gamla kläder för att få plats med allt. Dock är det så fint väder så jag ska nog ge mig ut på en springtur/PW. Måste egentligen plugga också men det kan jag göra senare. Först ska jag suga in lite sol!
 
 
Köpte mig ett par nya löparskor i London också. Nike FreeRun. Äntligen äger jag ett par! Superbra är dom faktiskt, och jag känner att jag springer på ett helt annorlunda sätt än innan. Sätter typ ner tårna i marken först? Nä, istället för att blogga så ger jag mig ut nu. Och hoppas att lungorna är med mig idag. Får så ont av att andas in kall luft! Nu är det dock närmare 10 grader ute så det borde ju gå bra.