Nolifer.

Sitter och tittar på biggest loser med mamma och Simon. Som vanligt är det alltid lättare att titta på tjockisar och känna sig smal. Haha!

Well, idag har varit en intressant dag med en hel del oväntade saker. Två vänner till mig råkade rätt illa ut men jag hoppas det löser sig. Sen kom jag hem och skulle sova, och helt plötsligt börjar telefonen ringa. 5 ggr. Olika personer. Helt plötsligt är man omtyckt? Hahahaha! Helt chockad blir jag när det är såna dagar!

Ska snart se på Pretty Little Liars och sen WipeOut. Eventuellt Revenge. Har inget liv längre..

Dag 11 – Mina styrkor



Det är alltid svårt att komma på sina egna styrkor, så det är tur att jag har skrivit ner det för ett annat syfte!

Mina styrkor är att jag har lätt för att prata med nya människor, att jag alltid hittar nåt positivt i allting och att jag har en tendens att lätta upp stämningen när den inte är på topp! Jag är också väldigt engagerad i vad jag gör, så får jag ett uppdrag tar jag mig an det till 100%. Oftast i alla fall! Envis som en åsna är jag!

Jag har inte alltid kunnat se mina styrkor utan jag trodde i många år att jag var utan dom. Illa, men sant. Det var en period i mitt liv då jag trodde att jag var den svagaste människan som fanns på jorden. Det var väl min svaghet då, att jag var så självcentrerad och att jag alltid nervärderade mig själv. Well, det är inte ens i närheten av så nu :D Skönt det!

Alltså, mina styrkor i korthet:
* Lätt för att ta kontakt med folk
* Positivt tänkande
* Lättar upp stämningen
* Engagerad i det jag gör

Vilka är era styrkor? Skriv gärna i kommentarsfältet :D


Förlåt för dålig uppdatering.

Det har hänt lite personliga saker i mitt liv så jag har haft fullt upp. När det kommer till att välja mellan verkliga livet och bloggen så är det ett lätt val. Men, det har löst sig så jag beräknas vara tillbaka imorgon :D

Behöver jobba på mina PS-skillz

Okej, jag satte mig i Photoshop för att göra en ny header. Och det gick åt helvete rent ut sagt. Det var länge sen jag verkligen manipulerade bilder så det blev inte så bra. Det där med förbättrad design kanske tar längre än väntat men så får det vara. Jag gör det hellre bra än stressar.

Så; jag måste öva mer i Photoshop. Har tappat jättemycket verkligen. Inte bra! Innan det blir det mat :3


Starbucks med älskling







Jag tog en Chocolate Chip Cream och Simon tog en Mocca. Så delade vi på en macka med mosarella och salami. Mumsigt!

Dagens äventyr

Sitter här med Linda och Simon. Tänkte göra en videoblogg men sket i det tills jag har nåt vettigt att säga.

Idag var jag i HGöteborg på Starbucks med Simon. Fett lång kö! Seriöst, vi stog i kö i typ en halvtimma! I vilket fall var det värt det och vi fick våra venti kaffe till slut. Sen åkte vi hem igen och käkade lite mat med morsan och farsan innan vi åkte till bion. Tyvärr blir det inga bilder från dagen ÄN för jag glömde min kamerasladd hemma.

På bio såg vi The Stig-Helmer Story. Sjukt mysig film! Efter det tog vi bilen ut till Bergstena.

Well, har egentligen inte så mycket att säga. Lägger upp bilder om jag hittar nån sladd senare eller imorgon när jag kommer hem. Bye!

Uppdateringen kommer imorgon

Ska ta en kväll och skämma bort mig själv med massa mys. Och ingen dator. Så jag uppdaterar imorgon innan jag åker till Göteborg!

I wanna go home

Sitter i skolan och väntar på att engelskan ska börja. Snuvig som fan är jag, och mina näsdukar är slut. Kul! Well, det var helt okej mat idag i alla fall. Men jag vill hem. Sen har vi matte och jag orkar inte. Blä.

Haha, kan hålla på att klaga hela dagen! Men det ska jag inte göra för IT'S FRIDAY!

Dag 10 – Min önskelista

* Telezoomobjektiv med macro-läge
* Pengar så jag kan byta ut min garderob
* Harry Potter-boxen
* Egen lägenhet
* Solresa i 2 veckor
* Jobb på Liseberg

Well, det är väl det jag önskar mig just nu. Egen lägenhet kan jag ju glömma tills jag har gått ut gymnasiet i alla fall. Solresa i 2 veckor är väl ganska orealistiskt, men om jag jobbar i sommar (helst liseberg) kommer jag nog ha råd att åka i 1 vecka i alla fall. Kreta kanske? Harry Potter-boxen är inget akut. Pengar till kläder och kameraobjektivet kanske jag fixar ihop om jag jobbar.

Det är ju rätt långt kvar tills jag fyller år så jag har lite svårt att komma på nåt mer jag önskar mig :P Haha

Jag borde fixa till bloggen.

Jo, det finns ju några brister och lite småsaker som behöver fixas här på bloggen. Skulle behöva en ny header också. Jag lovar er, mina trogna läsare, att jag ska fixa detta inom en snar framtid:

* En ny header
* Ny bakgrund
* Fixa texten ovanför kommentarsfältet
* Eventuellt ha en meny

Så, det är vad som kommer hända. Snart i alla fall. När jag är frisk och har orken att ta nya bilder och fixa med webbdesign. Skolan går ju före, självklart, men innan nästa veckas slut bör det vara klart! :D

Effekter på bilder

Tänkte visa hur man lätt kan ändra stämningen i sina bilder med lite effekter och färglager. Hoppas det hjälper er!



En helt vanlig bild på en cykel i snön. Jag tänkte ge den en "gammal" känsla, som om den vore tagen med en gammal kamera.



Så här ser slutresultatet ut. Jag ska guida er till hur ni kommer dit.



1. Jag tjatar alltid om att man måste använda lager, lager, lager! Så kopiera bakgrundslagret 2 gånger.
2. Lägg sedan på effekterna "mjukt ljus/soft light" och "raster/screen" på varsitt lager.
3. Dra ner "fyll/fill" på effekterna så du får en fin kontrast på bilden.



4. Skapa några lager (man kan ha fler/färre än mig) med bara färg. Välj färger efter vilken känsla du vill skapa.
5. Lägg på effekter på färglagrena. Jag har lagt på "mjukt ljus", "multiplicera" och "mörkare".
6. Lek med "fyll/fill" för att få fram önskad effekt.

Det var det! Lätt som en plätt! Lägger upp bilden jag gjorde också, så ni får en bättre "view" av det hela ;)



Ännu en dag hemma i sängen.

Sista dagen hemma också, för den delen! Imorgon går jag till skolan! Seriöst, det är inte ens kul att vara hemma. Det händer ingenting. Här sitter jag med Simons pappa och pratar viner liksom. Han jobbar hemifrån idag.

Well, igår kväll blev ju ett äventyr i alla fall och vi hamnade hos Simon ändå till slut. Idag åker jag hem till mig i alla fall. Annars kommer jag aldrig upp till skolan imorgon, haha! Ska väl försöka mig på att göra lite matte när jag ändå är hemma med ett mattesnille, men jag vet inte om jag orkar göra något annat. Kommer behöva ta igen bigtime nästa vecka och imorgon men så får det väl vara då.

Jag är verkligen så sjukt skoltrött! Jag orkar inte göra någonting! Snart är det nationella prov och jag orkar knappt ens bry mig om att plugga till dom. Seriöst, jag måste skärpa mig. Jag vet det. Men hur hittar man motivationen igen? Jag tror att jag skulle känna mig mer motiverad om jag fick göra vissa arbeten med papper och penna. Synd att jag valde ett IT-gymnasium som bara använder datorer då. Fan.


Never gonna give you up, never gonna let you down


Glasstårta <3


Dag 9 – En plats jag vill besöka


Jag hade jättegärna åkt till Sydafrika! Det hade varit grymt att få komma till Kapstaden (även om det är farligt där) och en av mina drömmar i livet är att åka på safari och se vilda zebror. Simons familj var ju där för några år sen och dom har bara pratat gott om stället, vilket gör att jag ännu hellre åker dit. Synd bara att det är så sjukt dyrt! Annars hade jag åkt direkt. Men jag tror jag får nöja mig med billiga europa-resor tills vidare. Men innan jag dör, ska jag åka till Sydafrika och se vilda zebror. Det lovar jag!

500kr rikare!

Min bild publicerades ju i GP, och nu mejlade dom. 500kr rikare blir jag! Det lönar sig att gå i skolan vid ett olycksdrabbat område ;)

Trött på att vara sjuk

Jag snorar, hostar, luktar troligen svett och har fett hår. Orkar inte duscha, drömmer konstiga drömmar och är allmänt jävlig mot alla runt omkring mig. Kan jag inte bara bli frisk nu?

Ska väl tvinga mig själv att duscha sen i alla fall eftersom jag ska åka hem till mig senare idag. Kan inte sitta på bussen och stinka. Fram tills jag åker ska jag bara ta det lugnt, titta på tv och sitta vid datorn. Eventuellt äta någonting. Dagarna känns som år när man inte är frisk!

Våfflor ikväll!

 

Blev helt plötsligt skitglad! Kom på att vi ska käka våfflor hemma hos Simon ikväll! GUD SÅ GOTT <3 Blev lika glad som på bilden (en gammal på mig och Alex i skolan). Mår dock fortfarande kasst och har ont i bihålerna. Snälla, kan det inte bara försvinna?


Dag 8 – Något som är väldigt viktigt för mig

Jag fick tänka ordentligt på den här, men har i alla fall kommit på en sak! Det är väldigt viktigt för mig att känna att jag får den platsen jag vill ha när jag sover. Oftast går det bra att sova två personer i en 90-säng men vissa nätter klarar jag det inte. Därför ligger det en madrass i Simons rum om jag skulle behöva mer plats och i mitt rum finns det en soffa man kan sova på. Jag har så underliga saker för mig, haha! Som tur är så stör sig inte Simon på det. Han vet ju att det inte handlar om att jag inte vill sova brevid honom. Det handlar om mig och mitt konstiga beteende, haha!

En annan sak som är väldigt viktig för mig är min gosedjurskanin "Ninis" som jag fick när jag föddes. Kommer inte riktigt ihåg vem som gav mig honom, men Ninis har varit min vän genom hela livet. Nu ligger han dock inte i sängen längre utan han sitter på soffan. Och nej, man blir aldrig för gammal för gosedjur!


Sjuk.

Åh, men är inte livet orättvist? Jag var ju visserligen förkyld förra veckan och igår också men idag är det värre än alla dagar. Vaknade imorse med världens huvudvärk och jag hade ont i bihålorna. Kände mig svullen i ansiktet också. Bestämde mig för att stanna hemma och bra var väl det för jag fick gå ipp och spy 3 gånger imorse. Fy fan! Nu mår jag inte illa längre men förkylningen är kvar. Jag snyter mig var femte minut och kan inte andas trots nässpray. Usch!

Well, Majsan ligger i mitt knä i alla fall och myser. Hon är en fin katt hon <3


Dag 7 – 2 personer som är väldigt viktiga för mig

Min fästman, Simon. Han är en av dom få som verkligen känner mig. Han vet hur han ska handskas med mig och han dömer mig inte trots mina snedsteg som jag gör ibland. Jag känner verkligen att jag kan dela allt med honom och jag vill spendera resten av mitt liv med honom. Jag vill se världen tillsammans med honom och jag älskar honom otroligt mycket. Det känns nästan lite som att han har räddat mig ur den dåliga situationen jag var i när vi blev ihop. Om du läser detta baby, jag älskar dig precis som jag säger varje dag. Du är allt för mig <3


Sen tänkte jag vara lite mainstream och välja min mamma, inte en vän. Jag och mamma har tagit oss igenom många svårigheter tillsammans och jag är så glad att hon alltid finns vid min sida och stöttar mig. Hon behöver inte ens säga något, bara lyssna. Och det gör hon verkligen. Hon hör allt jag säger, och nästan allt jag tänker också för den delen. Det hör väl till ett mor/dotter-band att det är så men det är ändå speciellt för mig. Hade jag inte haft henne så är det många saker som hade varit jobbigare än dom är. Hon är den bästa mamman jag kan tänka på och hon är inte rädd för att säga vad hon tycker. Det har gjort mig arg många gånger, men till slut har jag alltid insett att hon har rätt. Kanske borde jag lyssna mer på henne? Älskar dig mamma <3 (har tyvärr ingen bild på henne då hon vägrar att vara med på kort)

Bilder från i lördags

 

 


Att göra reklam för sig själv i kommentarer.

Okej, jag har skrivit ett inlägg om det här tidigare. Plus att det står över kommentarsrutan att jag INTE vill ha reklam. Jag vill ha vettiga kommentarer! Vad är det ni inte fattar? Trots att jag skriver klart och tydligt att dom kommentarerna inte blir godkända så får jag minst 6st om dagen! Grymt irriterande, verkligen -.-

Så, en gång för alla: SLUTA GÖR REKLAM FÖR DIG SJÄLV I MIN BLOGG! Jag bryr mig inte! Om du är intressant så kan jag komma på det själv, utan att bli påtvingad.

Dag 6 – Mina favoritskor

 

Mina DC-skor! Dom är bara att stoppa fötterna i, dom är bekväma och dessutom sjukt snygga! Just nu har jag likadana som på bilden ovanför, förut hade jag ett par blåa. Dom blåa hade jag ändå tills det gick hål i hälen på båda skorna. Haha! Tyvärr är jag inte gjord av pengar så jag kan inte köpa nya DC särskilt ofta ^^

Dag 5 – Det här får mig att gråta

Blödiga filmer.

Seriöst, jag kan knappt se på en film längre utan att börja lipa som en liten bebis. Detsamma gäller vissa tv-program. När jag var yngre grät jag aldrig till filmer/tvprogram (med untantag för Titanic). Det är egentligen lite pinsamt för jag kan verkligen inte sluta gråta när jag väl börjar xD Det gör att jag försöker hålla inne det och då kan det komma lite konstiga ljud från mig. Bli inte rädd för mig om vi ser på film ihop nån gång!

I väntan på Jerry

Jag sitter hemma och tittar på skidor. För dom som känner mig betyder det att jag är extremt uttråkad. Skidor är inte min grej över huvud taget faktiskt. Jag väntar på Jerry som för tillfället befinner sig i Göteborg. Han är hos sin flirt och gosar, medans jag sitter här med min mamma utan någon form av kroppslig kontakt. Haha, jag låter riktigt deprimerad!

Aja, förhoppningsvis blir inte väntan jättelång. Ikväll ska vi käka tacos, dricka öl och förmodligen dra ut på krogen. Fast det snöar jättemycket... Så krogen kanske får vänta.. Well, hur det än blir så ska kvällen tillbringas med min fina vän. Han sa en rolig sak senast vi tränade: "Varför kan jag inte vara med dig utan att få ont i kinderna Sussen? Du gör mig så himla glad att jag bara skrattar hela tiden! Vi har så kul ihop!". Det är en bra beskrivning på våran vänskap. Ont i kinderna efter för mycket skratt!

-

Juholt avgick med omedelbar verkan btw. Jag gillade honom lite. Han var liksom charmig trots att han var så korkad. Hoppas dom sätter nån vettig som partiledare nu då!


Redan trött..

Det är helt sjukt hur min kropp ställer om sig! Här sitter jag, kl. 23:42 och skriver i min blogg. Svintrött är jag! För bara nån vecka sen var jag uppe till 2 varje natt och var jättepigg. Underligt. Men det är skönt ändå att min kropp ställer om sig så bra!

Jag och Simon var precis hemma hos Linda och såg på 50/50. Grym film! Lite väl snyftig i perioder men själva storyn var grym. Och jag älskar Joseph Gordon-Lewitt. Han är så fin! Aja, se den! Nu ska jag väl ta tag i mig själv och gå och lägga mig. Sova en stund. Imorgon ska jag ändå upp rätt tidigt och åka hem härifrån. Simon stannar, för imorgon ska jag och Jerry ha det trevligt ihop ;) Stan får se upp, för den är fan inte säker när vi är igång! Haha!

Okej, detta var ett rätt flummigt inlägg. Med det vill jag säga GODNATT!


Dag 4 – Om jag skulle byta utseende med någon, skulle jag byta med...

 

Angelina Jolie! Hon är så sjukt vacker! Fast min favoritlook som hon har haft är Laura Croft-looken. Grym! Laura Croft har för övrigt varit mitt favoritspel i många år. Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva den här dagen så det får vara bra där. Jag hade gärna bytt med Angelina, nu vet ni det!


Ritplatta

Idag använde vi ritplattorna i skolan. Första gången jag använder en sån och det var riktigt svårt! Här är i alla fall mitt första verk ritat med ritplatta! Väldigt charmigt ;)


Dag 3 – Detta ångrar jag


Det finns så fruktansvärt mycket saker jag ångrar i livet. Men främst ångrar jag att jag slösade bort många år av mitt liv på att må dåligt och lida igenom varje dag. Jag ångrar att jag inte bad om hjälp tidigare. Fast trots det så är jag glad för det jag varit med om, det har gjort mig starkare!

Jag ångrar också att jag har låtit människor i min omgivning styra mig. Jag vet egentligen att många bara utnyttjar mig för att jag går att böja åt nästan vilket håll som helst, men det är slut på det nu. Jag har tagit tag i mig själv.

Det jag ångrar mest av allt i mitt liv är att jag inte åkte med till mormor året innan hon dog. Jag var arg på mamma och vägrade sitta i samma bil som henne. Jag hann bara träffa mormor en gång efter det och då mådde hon riktigt dåligt. Jag hoppas verkligen att hon förlåter mig för det!

-

Så, nu vet ni vad jag ångrar i mitt liv. Eller ja, det är ju trots allt inte ALLT jag ångrar, men det är några saker. Vissa detaljer hör inte hemma i bloggen och dessutom skulle jag kunna skriva en bok om allt jag ångrar tror jag xD Haha!

T-shirttryck i Illustrator


Senaste trycket, gjort på en halvtimma till en skoluppgift. Ska nog köpa den till mig själv :3

Hemma idag också.

Jag är verkligen grym på att tro att jag är frisk för att sedan upptäcka att så kanske inte var fallet.. Så igår när jag trodde att jag mådde bra så åkte jag och tränade. Idag är det inte lika bra. Känns ju sådär att vara borta från skolan redan andra veckan, men vad gör man?

Jag ska sätta mig ner och plugga en stund nu hade jag tänkt. Ska skriva klart min uppsats om kött och sen ska jag läsa igenom en powerpoint om hur man skriver text för TV och Radio. Så det blir väl bra!

Dag 2 – Min favorit bok / film

Okej, det här var en svår dag. Satt ettbra tag och funderade på vilken som var min favoritfilm och till slut kom jag fram till att det är Moulin Rouge. Jag har sett den tusen gånger och jag tröttnar aldrig! Och tårarna forsar i slutet trots att jag vet exakt vad som kommer hända. Det är en sån fin kärlekshistoria och man önskar att kärleken kunde vara så underbar. Förutom den "dåliga" biten då.

Pinsam fakta: Jag kan varenda replik i hela filmen utantill.



Favoritbok var svårare eftersom jag i stort sett bara har läst "bokserier". Men jag måste ändå säga att Liftarens guide till Galaxen ligger mig varmt om hjärtat. Alla böckerna i serien! Det är för att det är fruktansvärt roligt skrivet (så man ligger och skrattar för sig själv) och för att hela serien spelar på rädslan för utomjordingar, haha! Vad händer om dom verkligen finns liksom? Drar vi ut på lika skruvade äventyr som huvudpersonen Arthur gör?


Hemma från gymmet!



Det har varit en hektisk dag idag, haha! Den började med att tåget var försenat så jag kom försent till skolan. Det sög ju en del eftersom jag missade en ganska viktig lektion. Senare på dagen hade vi lite information om det individuella valet i trean. Så nu vet jag ungefär vilka kurser jag ska välja. Gött!

När jag kom hem tog jag en powernap på 30 minuter och sen åkte jag direkt till gymmet och mötte upp Jerry. Body Pump stog på schemat idag och vi var modiga så vi la på lite extra vikter. Fasen vad jobbigt! Efter det blev det återhämtning i form av smörgås med kaffe hemma hos Jerry. Och en hel del prat såklart! Vi träffar ändå varandra ganska ofta men varje gång vi ses har vi så mycket nytt att berätta, haha!

Känner mig lite som på bilden!

Sen åkte jag och hämtade pappa från gymmet och vi tog en sväng på Maxi. Som vanligt. Nu är jag hemkommen och ska hoppa in i duschen, sen ska jag skriva inlägget "Dag 2". Well, ni får hålla er i ytterligare nån timme!

Finaste killen i hela världen <3


Dag 1 – Något jag inte gillar

Något som jag verkligen inte kan stå ut med är gnisslande ljud. Det som är värst är om man drar ett suddgummi mot ett bord eller om man lägger nåt blött i en fryspåse. Jag ryser i hela kroppen och få gå ut ur rummet! Dom flesta tycker att jag är riktigt konstig eftersom jag mår på riktigt dåligt av att höra dom här ljuden. En annan sak som jag också har svårt för är skor som gnisslar mot golvet. När det har regnat ute och jag går i skolans korridorer så blir jag galen!

Så, nu vet ni i alla fall att jag inte gillar gnisslande ljud. Och en annan sak jag verkligen hatar är knän. Det är mest för att jag har problem med mina egna och därför vill jag inte att någon tar på dom. Det är obehagligt och det känns som att allt ska hoppa ur led. Usch!



Gratis biobiljett!

Jag tackar inte nej till gratis bio ;) Det går ju massa bra filmer! Om ni också vill ha en gratis biobiljett, klicka HÄR!

Dag för dag

Okej, för att inte få torka igen så ska jag göra en lista åt er. Så kan ju eventuellt nya läsare få lära känna mig lite. Roligt va? Nja, inte jätteintressant tycker nog dom flesta. Men jag gör ett försök i alla fall :) Dag 1 kommer senare ikväll!

Dag 1
– Något jag inte gillar
Dag 2 – Min favorit bok / film
Dag 3 – Detta ångrar jag
Dag 4 – Om jag skulle byta utseende med någon, skulle jag byta med...
Dag 5 – Det här får mig att gråta
Dag 6 – Mina favoritskor
Dag 7 – 2 personer som är väldigt viktiga för mig
Dag 8 – Något som är väldigt viktigt för mig
Dag 9 – En plats jag vill besöka
Dag 10 – Min önskelista
Dag 11 – Mina styrkor
Dag 12 – Favoritmotto
Dag 13 - Mina drömmar
Dag 14 - 10 saker jag vill göra innan jag fyllt 30
Dag 15 - Min drömresa
Dag 16 - Något jag önskar jag gjorde oftare
Dag 17 - Mina rädslor
Dag 18 – Min familj
Dag 19 – Det här åt jag idag
Dag 20 - Om jag vann 10 miljoner

Ånga aldrig något som fick dig att känna dig levande.

Jo, men hej! Det har hänt en hel del i mitt liv sen jag skrev senast men det mesta verkar lägga sig nu i alla fall. Skönt!

Jag hade den bästa nyåren nånsin med fina vänner och Simon på Gretas i Göteborg. Vi dansade, drack och kysste in det nya året. Och nytt år är det, vilket betyder att jag startar från scratch! Skönt att göra sig av med människor som bara tynger ner en och istället skratta och må bra :)

Kia, Jerry, Johanna och Emmi på förfesten på nyår. Tyvärr så dog min kamera så det är enda bilden jag har, haha!

Well, idag är jag sjuk. Vaknade med bomull i huvudet och det kändes som att jag hade blivit överkörd av en traktor. Det sa jag till Simon också när vi vaknade, och han undrade varför jag valde just traktor. Helt ärligt så tror jag att jag drömde om en traktor och att det var därför.. Haha! Men jag kände mig i alla fall inte alls bra. Så jag sket i skolan. Sjukanmälde mig och har sovit, duschat och gosat med katten. Såna dagar behöver man också!

Katten ligger för övrigt kvar brevid mig (som hon har gjort sen kanske 11 imorse). Hon sover som en gris!

Dålig photobooth-bild på nyduschade sjuklingen!